دیوار کوتاه نروژ مقابل چین و روسیه
تشدید تنشها بین چین و روسیه با آمریکا، کشوری مثل نروژ را هم درگیر کرده است. چندی پیش رئیس سرویس امنیتی نروژ ادعای جدیدی علیه روسیه و چین مطرح و این دو کشور را به عنوان دولتهای چالشگر امنیت ملی نروژ در سال ۲۰۲۱ به ویژه در فضای سایبری توصیف کرد. به گزارش
تشدید تنشها بین چین و روسیه با آمریکا، کشوری مثل نروژ را هم درگیر کرده است.
چندی پیش رئیس سرویس امنیتی نروژ ادعای جدیدی علیه روسیه و چین مطرح و این دو کشور را به عنوان دولتهای چالشگر امنیت ملی نروژ در سال ۲۰۲۱ به ویژه در فضای سایبری توصیف کرد.
به گزارش ایران مامن، نروژ از اعضای ناتو به شمار میآید و همواره نگران اقدامات خصمانه و تهاجمی نظامی و اطلاعاتی روسیه است. در مقابل، مسکو از نزدیکی روابط کشورهای حوزه بالتیک با غرب و آمریکا احساس خطر کرده و ناتو را به بیثباتی اروپا از طریق استقرار نیروهایش در نزدیکی مرزهای روسیه متهم میکند.
نروژیها میگویند جاسوسان روسی و چینی هنگام سفر به نروژ، با استفاده از پوششهای دیپلماتیک، ارتباطات خود را پرورش داده و به سیاستمداران، نمایندگان پارلمان، کارمندان وزارتخانه های دولتی و شرکتها دسترسی پیدا میکنند.
به گفته مقامات نروژی، جاسوسان روسی همچنین به دنبال جمعآوری اطلاعاتی در مورد فناوری، نتایج تحقیقات پیشرفته، اطلاعات حساس در مورد شرکتها و تصمیمگیرندگان سیاسی بوده و بعضی اوقات تمایل دارند بر فرآیندهای تصمیمگیری در نروژ تأثیر بگذارد.
چندی پیش «هانن بلومبرگ» رئیس پیشین سرویس امنیتی نروژ موسوم به «پیاستی» در گفتوگویی رسانهای، ضمن تایید حضور ماموران اطلاعاتی روسیه در پوششهای دیپلماتیک در نروژ، تعداد واقعی این ماموران اطلاعاتی را پرشمار توصیف و تاکید کرده بود که در حال حاضر چندین آژانس اطلاعاتی روسیه در نروژ حضور فعال و جدی دارند.
این مقام اطلاعاتی نروژ همچنین ابراز نگرانی کرده بود اتباع نروژی که به عنوان منبع اطلاعاتی مورد استفاده ماموران اطلاعاتی روسی قرار میگیرند، درکی از پوششهای مختلف ماموران اطلاعاتی جهت فریب و اغوای افراد جهت جمعآوری اخبار و اطلاعات ندارند؛ چرا که این ماموران بیشتر مواقع عملیات جمعآوری اطلاعات خود را با فعالیتهای دیپلماتیک کاملاً قانونی و عادی ترکیب میکنند.
رئیس وقت پیاستی همچنین وجود مصونیت دیپلماتیک این ماموران اطلاعاتی را یکی از بزرگترین مشکلات این سازمان در عملیات ضدجاسوسی توصیف کرده بود.
«نیلز آندرس استنسنس» رئیس پیاستی مدعی شده است در سال ۲۰۲۱ بخش اعظم عملیاتهای سرویسهای اطلاعاتی روسیه و چین در شبکه جهانی اینترنت علیه نروژ متمرکز خواهد بود؛ همچنان که طی سالهای اخیر فعالیتهای مخرب این دو کشور علیه نروژ نیز افزایش یافته است.
مقامات قضایی و امنیتی نروژ مدعی هستند عملیات مخرب اینترنتی در آگوست ۲۰۲۰ علیه پارلمان این کشور بخشی از کمپین گسترده روسیه و چین در سطح ملی و بینالمللی بوده که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده و هکرهای موسوم به «فنسی بیر» نیز در آن دست داشتهاند.
هکرهای فنسی بیر فعالیت مخرب خود را از سال ۲۰۰۴ آغاز کرده و گفته میشود تحت حمایت سرویسهای اطلاعاتی روسیه هستند، اما در این زمینه شواهد قطعی وجود ندارد.
فنسی بیر در ۱۵ سال اخیر به طور مرتب به روز شده و تغییراتی در امکانات و محتوای آن به وجود آمده تا بتواند حملات خود را تداوم ببخشد. این بدافزار نخستین بار از سوی شرکت امنیتی «ای ست» کشف و مشخص شد برخی وزارتخانههای امور خارجه در سراسر اروپا و آسیا از جمله قربانیان آن بودهاند.
در جریان این عملیات هکری علیه سیستم ایمیلی پارلمان عملکرد اکثر نهادهای دموکراتیک این کشور مختل شد. براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «اینه اریکسن سوریده» وزیر خارجه نروژ با صدور بیانیهای روسیه را عامل اصلی این عملیات هکری دانست.
بر مبنای گزارش خبرگزاری رویترز و تحقیقات شرکت امنیت سایبری «رکوردد فیوچر» (Recorded Future) سلسله حملاتی از ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی از سوی هکرهای مورد حمایت دولت چین و از سوی وزارت امنیت داخلی چین با هدف سرقت اسرار و اطلاعات کاربران شرکتهای مختلف اروپایی و غربی طراحی و عملیاتی شده بود.
در این راستا شرکت نرمافزاری «ویسما» که یکی شرکت نروژی میباشد در اواخر سال ۲۰۱۸ آماج حملات هکرهای چینی قرار گرفت. «اسپن یوهانسن» مدیر امنیتی شرکت ویسما گفته بود که نتایج حملههای سایبری این چنینی میتواند «فاجعهبار» باشد.
شرکت نروژی ویسما ۱.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ درآمد داشته است و محصولات نرمافزاری تجاری را به بیش از ۹۰۰ هزار شرکت در سراسر اسکاندیناوی و بخشهایی از اروپا ارائه داده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0