دلایل حمله اسرائیل به سوریه

بمباران مقر ستاد کل ارتش و کاخ ریاست جمهوری سوریه، آشکارترین و شدیدترین درگیری میان اسرائیل با رژیم جانشین «بشار اسد» بود که بیست و پنجم تیرماه به وقوع پیوست.
این در حالی است که از زمان سقوط حکومت اسد در دمشق ۸ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۸ آذر ۱۴۰۳) تاکنون، روندهای سیاسی در سوریه به سمت افزایش حمایتهای غربی-عربی از حکومت «احمد الشرع» یا همان «ابومحمد الجولانی» رهبر گروه تروریستی «تحریرالشام» بوده است.
حدود یک هفته پیش، وزارت امور خارجه آمریکا با صدور دستوری، هیأت تحریرالشام را از فهرست گروههای تروریستی این کشور خارج کرد.
پیش از آن نیز «دونالد ترامپ» از لغو تحریمها علیه سوریه خبر داده بود. به گزارش دهم تیرماه «فرانس پرس»، رئیس جمهور آمریکا با عملی کردن وعده خود مبنی بر لغو اکثر تحریمها علیه سوریه پس از اسد، چرخش قابل توجهی را در روابط ایالات متحده و سوریه رسمیت بخشید و در عین حال ترامپ به دنبال عادیسازی روابط با اسرائیل و صلح گستردهتر در خاورمیانه است.
با توجه به اخبار منتشر شده در برخی رسانهها درباره دیدارهای جولانی با برخی مقامات صهیونیستی در سفر اخیرش به جمهوری آذربایجان، حملات روز چهارشنبه تعجب بسیاری را برانگیخت.
به گزارش «ایرنا» ساعاتی پیش «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ارتش به حملات خود علیه نظام موجود در سوریه ادامه می دهد. وی تاکید کرد نظام سوریه باید دروزی های موجود در السویدا را رها کند و نیروهای خود را به عقب بکشاند.
رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته به بهانه حمایت از دروزیها در جنگ با حکومت جولانی در استان السویدا، حملاتی را به مناطقی مختلف سوریه از جمله جنوب این کشور انجام داده است. از زمان سقوط دولت بشار اسد در سوریه، درگیریهایی هر از چندگاه بین دروزیهای سوریه با عناصر وابسته به جولانی به وقوع پیوسته است. از یک سو، اقلیتهای مذهبی و قومیتی سوریه نگران اقدامات تمامیتخواهانه و افراطی عناصر وابسته به حاکمیت جدید تحت رهبری گروه مسلح افراطی تحریرالشام به فرماندهی جولانی هستند و از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به توانمندیهای نظامی سوریه و حمایت از اقلیتهای قومی و هویتی در این کشور، در تلاش برای تقسیم آن به چند کشور ضعیف و کوچک است.
این در حالی است که برخی این اقدامات نظامی اسرائیلی را شاخ و شانه کشیدن برای ترکیه قلمداد میکنند؛ کشوری که حامی اصلی حکومت فعلی دمشق به شمار میآید.
از آنجایی که تحریرالشام پس از سرنگونی اسد، کنترل دمشق را در دست دارد، دولت «رجب طیب اردوغان» توسط گروه نیابتی خود که رهبری در سوریه را به دست گرفته است، جسور شده است. مقدار قابل توجهی از هماهنگی محرمانه بین میت یعنی سازمان اطلاعاتی ترکیه و تحریرالشام در ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴ توسط فیدان در خلال مصاحبه با کانال تلویزیونی دولتی فرانس ۲۴ در ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴ به طور علنی فاش شد و او آشکارا اعتراف کرد که به صورت مخفیانه با تحریرالشام همکاری کرده است. فیدان با ادعای اینکه این گروه اطلاعاتی درباره رهبری داعش ارائه کرده است، گفت: «ما همکاری بسیار خوبی با تحریرالشام داشتهایم. آنها به ما کمک زیادی کردند، اما به دلیل حساسیتهایی که وجود داشت، آن زمان آن را علنی نکردیم.»
ارائه تسلیحات به تحریرالشام تحت حمایت اطلاعات ترکیه نیز از موضوعاتی بود که رسما به تایید رسیده و نشانگر همهجانبه بود حمایت ترکها از جولانی بوده است؛ موضوعی که با توجه به معادلات مربوط به قدرتیابی ترکیه در منطقه، نگرانیهای زیادی را در تل آویو به دنبال داشته و از نمودهایش میتوان به مخالفت با انتقال هواپیماهای آمریکایی ب۳۵ به ترکیه اشاره کرد.
برچسب ها :آمریکا ، احمد الشرع ، اخبار ، اروپا ، اسرائیل ، الجولانی ، ایران مامن ، بین الملل ، تحریم ، ترامپ ، جهان ، خاورمیانه ، خبر ، دروزی ، رژیم صهیونیستی ، سوریه ، هیات تحریرالشام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0