با آلودگی هوا به اندازه اوج دوران کرونا تلفات میدهیم
با عبور شاخص آلودگی تهران از مرز ۲۰۰، بسیاری از رسانهها به نقل از اطلاعات موسسه سوئیسی «آی کیو ایر» (IQAir) نوشتند در پایان هفته جاری، پایتخت ایران تبدیل به آلودهترین شهر جهان شده است.
بروز این وضعیت که تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه را به دنبال داشت با تداوم حضور خودروها در خیابان و ادامه فعالیت دیگر منابع ثابت آلایندههای هوای شهری یا به اصطلاح همان مازوتسوزها ادامه یافته و میلیونها نفر منتظرند بارندگیهایی که پیشبینی شده از حجم آلودگیها بکاهد.
تبعات فوری و آنی این وضعیت در سلامت مردم را میتوان در افزایش مراجعات اورژانسی شاهد بود. سخنگوی سازمان اورژانس کشور روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه از افزایش ۲۱ درصدی مراجعات موارد تنفسی به اورژانس بیمارستانها در فاصله زمانی ۱۱ تا ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
و اما در درازمدت، آثار آلودگی هوا خود را در انواع سرطانها نشان میدهد. به گزارش «ایرنا» در کشور ما ۱۴ درصد مرگها ناشی از سکته قلبی، ۱۴ درصد سرطان ریه، ۱۵ درصد مرگ مغزی و ۱۱ درصد به دلیل بیماریهای مزمن انسدادی ریه ناشی از آلودگی هوا است.
مرتبط:
با این آلودگی هوا چه کنیم؟ فقط تعطیلی مدارس؟
متهمان ردیف اول تا چهارم آلودگی هوا
به گفته «علیرضا رئیسی» معاون وزیر بهداشت، از هر ۱۰۰ مرگ پانزده مرگ ناشی از آلودگی است. وقتی در معرض آلودگی قرار میگیریم روی ریه اثر گذاشته، جذب خون شده و باعث بیماریها شده و باعث ناتوانی و مرگومیر میشوند.
در این باره وزیر بهداشت به تازگی اظهار داشته ایران سالانه حدود ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست میدهد. به گفته «محمدرضا ظفرقندی»، کل بودجهای که اکنون برای تولید و درآمد نفت در سال ۱۴۰۴ در بودجه قرار دادند، ۱۱ میلیارد دلار است، اما هزینه مالی آلودگی هوا حداقل ۱۲ میلیارد دلار محاسبه شده و برخی محاسبات تا ۲۰ میلیارد دلار هم نوشتهاند.
مرگ سالانه پنجاه هزار نفر بر اثر آلودگی هوا یعنی اینکه تقریبا به اندازه اپیدمی کرونا در سال به خاطر آلودگی تلفات میدهیم. آمار رسمی دولت از مرگهای کرونایی در فاصله بهمن ۱۳۹۸ تا بهمن ۱۴۰۱ که عدد ۱۳۶۱۶۶ نفر بوده است.
این در حالی است که آلودگی هزاران عوارض پیدا و پنهان دیگر هم دارد مثلا نتایج مطالعه بینالمللی درباره بررسی خطر آلودگی هوا بر جمعیت نشان داده، زنانی که یک سال در معرض آلودگی ذرات کوچک با غلظت بیش از ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب بودهاند، دارای ۲۰ درصد خطر ناباروری بیشتر هستند.
به گفته «عباس شاهسونی» رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، غلظت ذرات معلق در کشور ما در سال ۱۴۰۰ به طور میانگین ۳۰ میکروگرم بر مترمکعب بوده که در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۳۵ میکروگرم بر مترمکعب رسید که تقریبا ۷ برابر معیارهای سازمان جهانی بهداشت و ۳ برابر استاندارد ملی کشور است.
در برابر چنین وضعیتی، بزرگترین اقدامی که غیر از تعطیلیها صورت گرفته راه انداختن پویش کاهش دو درجهای دمای خانهها بوده که با توجه به اوضاع موجود به نظر میرسد بیشتر تامین مصرف سوخت و جلوگیری از قطع برق صنایع و منازل را دنبال میکند تا جلوگیری از آلودگی هوا چنانکه چند هفته پیش و پس از اعلام توقف مازوتسوزی در چند استان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام داشت قرار نبود که با توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد.
برچسب ها :آلودگی ، آلودگی هوا ، اخبار ، ایران ، ایران مامن ، بیماری ، تهران ، جامعه ، خبر ، دولت سیزدهم ، سرطان ، سلامت ، کرونا ، مازوت ، محیط زیست ، ناباروری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0