۱۴۰۱؛ مسابقه رشد و تورم در اقتصاد
«سیدابراهیم رئیسی» در مجلس خبرگان درباره اولین لایحه بودجهای که به مجلس داده اظهار داشت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بدون کسری و با در نظر گرفتن تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تنظیم شد، در حالی که در سالهای گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور کمتر از یک درصد و حدود ۴ دهم درصد بوده است.
«سیدابراهیم رئیسی» در مجلس خبرگان درباره اولین لایحه بودجهای که به مجلس داده اظهار داشت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بدون کسری و با در نظر گرفتن تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تنظیم شد، در حالی که در سالهای گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور کمتر از یک درصد و حدود ۴ دهم درصد بوده است.
در یکی از تاثیرگذارترین تصمیمات مرتبط با بودجه ۱۴۰۱، مجلس نظر دولت را برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی پذیرفت؛ تصمیمی که به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه تنها ۷.۶درصد بر تورم میافزاید. به گفته دولتیها اگر قرار بر ادامه الزام پرداخت ارز ترجیحی بود، رقمی نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بار مالی بر دولت تحمیل و دچار کسری بودجه میشد.
با توجه به اوضاع بازار نفت که به خاطر اوضاع اوکراین مرزهای ۱۲۰ دلاری را هم پشت سر گذاشته و خوشبینیها به سرنوشت برجام و امکان نفتفروشی ایران، همچنین همراهی که مجلسیها در فقره ارز ترجیحی از خود نشان دادهاند، مسیر پیش روی دولت رئیسی از دید بسیاری از ناظران هموار است.
از این منظر، دستیابی به رشد ۸درصدی دور از دست نیست کمااینکه دولت روحانی در سالهای ۹۵ و ۹۶ ضمن نگاه داشتن تورم زیر ۱۰ درصد، حتی رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصد را به واسطه اوضاع پسابرجامی و بازشدن مسیرهای فروش نفت ثبت کرد.
درباره فروش نفت و به نوشته روزنامه «ایران» وزیر نفت با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر از امضای بیش از ۴۵ قرارداد و تفاهمنامه به ارزش ۱۵.۶ میلیارد دلار در ۶ ماه نخست دولت سیزدهم خبر داده است. جواد اوجی در این توئیت نوشته است: به لطف پروردگار متعال، در ۶ ماه نخست دولت مردمی، وزارت نفت بالغ بر ۴۵ قرارداد و تفاهمنامه با سرمایهگذاری ۱۵.۶ میلیارد دلار در زمینه توسعه میادین نفت و گاز، جمعآوری گازهای مشعل، احداث خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی، بهسازی پالایشگاهها و ذخیرهسازی زیرزمینی گاز منعقد کرده است.
با این حال آنچه بسیار نگرانکننده است تورمی است که برای سال آینده پیشبینی میشود تا جایی که برخی ذر فضای مجازی مینویسند: در حالی که بناست ۱۸ میلیون نفر را از لیست یارانه محروم کنند، ارز ترجیحی ۴۲۰۰ هم دارد حذف میشود و مالیات بر دستگاههای کارتخوان هم بحث روز است، همه اینها نشان میدهد سال سخت مالی در پیش است و هر روز هم عدهای کف خیابان درخواست افزایش حقوق دارند؛ مردم تا کی کجا تحمل خواهند کرد؟
برچسب ها :ارز تدریجی ، برنامه و بودجه ، بهارستان ، پاستور ، تورم ، دلار ، دلار 4200 تومانی ، دولت سیزدهم ، رئیسی ، روحانی ، کسری بودجه ، مجلس ، نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0