جنگگریزی نظامی اسرائیل
با گذشت چهار روز از حمله بیسابقه اسرائیل به خاک کشورمان که با استفاده از حریم هوایی آمریکاییها در عراق انجام شد، هنوز این رخداد کانون توجه بسیاری در منطقه است و انتظار میرود تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا در روز سهشنبه پانزدهم آبانماه همچنان تبعاتش را در اخبار رسانهها و موضعگیریهای سیاسی و دیپلماتیک ناظر باشیم مانند آنچه در نشست روز دوشنبه شورای امنیت درباره حمله اسرائیل شاهد بودیم؛ جایی که کشورهای اروپایی و آمریکا نشان دادند برای حمایت از تلآویو حد و مرزی قائل نیستند و متحدان شرقی تهران نیز همان طور که انتظار میرفت مواضعی محتاطانه در این زمینه اتخاذ کردند.
کمتر از یک ماه از انجام عملیات وعده صادق ۲ ، رژیم صهیونیستی به تهدیدات گسترده خود علیه جمهوری اسلامی ایران جامه عمل پوشاند و در بامداد پنجم آبان، با موشکهایش به حریم هوایی کشورمان تجاوز کرد. سخنگوی ارتش رژیم مدعی شد این حملات در «واکنش» به «حملات مستمر ایران علیه اسرائیل در ماههای اخیر» صورت گرفته است.
دهم مهرماه بود که جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و نقض حاکمیت خود، در دومین عملیات وعده صادق پایگاههای نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده بود.
«روزهای پاسخ» نامی بود که برای عملیات تهاجمی اخیر تلآویو انتخاب شده بود؛ عملیاتی که بنا به ادعای مقامهای رژیم طی سه مرحله طراحی شده بود تا ابتدا مراکز دفاع هوایی کشور و سپس «۲۰ نقطه» از مراکز پهپادی و موشکی و همچنین تأسیسات تولیدی آنها در برخی استانهای کشورمان را هدف قرار دهد، ولی بنا بر اعلام قرارگاه پدافند هوایی ایران این ماجراجویی در نتیجه رهگیری پرتابهها توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور تنها توانست آسیب محدودی به برخی از نقاط کشور وارد کند.
طی این یورش ارتش اسرائیل مدعی شد بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگنده اسرائیلی حریم هوایی جمهوری اسلامی را درنوردیده و با آسیب رساندن به سامانه پدافندی زمینه را برای هدف قرار دادن پایگاههای نظامی مورد نظر هموار کردهاند. پس از پایان عملیات، سخنگوی ارتش اسرائیل از «موفقیتآمیز» بودن عملیات و بازگشت سلامت «همه پرندهها به آشیانه» خبر داد و ایران را از هرگونه «اشتباه» در پاسخ دادن به این حملات برحذر داشت.
در پی حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، چهار نفر از رزمندگان ارتش (حمزه جهاندیده، محمد مهدی شاهرخی، سجاد منصوری و مهدی نقوی) به شهادت رسیدند.
در ابتدا، تأسیسات هستهای و تاسیسات انرژی به عنوان اهداف احتمالی برای پاسخ اسرائیل به حمله اول اکتبر ایران اعلام میشدند، اما دولت بایدن در اواسط اکتبر ضمن تایید مجدد حمایت واشنگتن به عنوان متحد اصلی رژیم و تامینکننده تسلیحات آن، نسبت به هدف قرار دادن سایتهای هستهای تهران هشدار داده بود و از اسرائیل خواست تا جایگزینهایی را برای حمله به میادین نفتی ایران در نظر بگیرد.
در هر صورت نگرانی و هراس از واکنش احتمالی ایران موجب شد ارتش اسرائیل اهداف حمله شبانه خود به ایران را صرفا «مراکز نظامی» تعیین کند.
در همین ارتباط، وزیر امور خارجه کشورمان در نامهای به دبیرکل سازمان ملل پاسخ به رژیم را حق قانونی خواند و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در صحن علنی مجلس در روز یکشنبه پاسخ به این تجاوزگری را قطعی و با رعایت اقتضائات دانست.
به رغم محدود بودن حمله رژیم صهیونیستی و آسیب محدودی که به مراکز نظامی وارد کرده، ولی باید با دیدی واقعبینانه به آن نگریست. رهبر انقلاب اسلامی نیز در دیدار هزاران نفر از خانوادههای شهیدان امنیت بیان داشتند: در خصوص این غلطی که کردند، خودشان با اهداف خاص بزرگنمایی میکنند اما کوچکانگاری آن و اینکه بگوییم چیزی نبوده و اهمیتی نداشت هم غلط است.
رهبری در این خصوص با تأکید بر ضرورت به هم خوردن محاسبات غلط رژیم صهیونیستی درباره ایران، تصریح داشتند: آنها درباره ایران دچار خطای محاسباتی هستند چرا که ایران و جوانان و ملت ایران را نمیشناسند و هنوز نتوانستهاند قدرت، توانایی، ابتکار و ارده ملت ایران را درست بفهمند که ما باید این را به آنها بفهمانیم. البته کیفیت کار را باید مسئولان ما به درستی تشخیص و آنچه به صلاح این کشور و ملت است انجام دهند تا آنها بفهمند ملت ایران کیست و جوانان آن چگونهاند؟
برچسب ها :آمریکا ، اخبار ، ارتش ، اروپا ، اسرائیل ، ایران ، ایران مامن ، بایدن ، بین الملل ، پدافند ، جهان ، حمله اسرائیل ، رژیم صهیونیستی ، سیاست ، سیاست خارجی ، شورای امنیت ، موشک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0