گله جواد لاریجانی از اتحاد ایران و عراق و سوریه/ بازجویی محترمانه شهردار/ نگرانیهای خاتمی/ فکر استعفای دستهجمعی کارگزاران سازندگی/ توصیه به جلوگیرى از خشونت و سختگیرى حزب الله/ حرفهای سست مداحان
جمعه ۱۱ مهر ۱۳۷۶ / ۳۰ جمادىالاول ۱۴۱۸ / ۳ اکتبر ۱۹۹۷ ساعت چهار و نیم صبح بیدار شدم و دیگر نخوابیدم. بعد از نماز، گزارش مذاکرات سران نظامى و انتظامى رژیم گذشته در سال ۱۳۵۷ پس از اوج مبارزه را خواندم که مستأصل شدهاند و نمىتوانند راه حل پیدا کنند. ساعت هفت صبح
جمعه ۱۱ مهر ۱۳۷۶ / ۳۰ جمادىالاول ۱۴۱۸ / ۳ اکتبر ۱۹۹۷
ساعت چهار و نیم صبح بیدار شدم و دیگر نخوابیدم. بعد از نماز، گزارش مذاکرات سران نظامى و انتظامى رژیم گذشته در سال ۱۳۵۷ پس از اوج مبارزه را خواندم که مستأصل شدهاند و نمىتوانند راه حل پیدا کنند.
ساعت هفت صبح به سوى جلفا حرکت کردیم. براى دیدن سد ارس رفتیم. این سد، قبل از انقلاب با مشارکت شوروى ساخته شده است.
از آنجا به گمرک جلفا رفتیم. از بخشهاى مختلف بازدیدکردم؛ خیلى وسیع – حدود ۵۰۰ هکتار – با انبارهاى مناسب است. زمانى که راهآهن شوروى به ایران فعال بوده، اینجا خیلى پُررونق بود و جلفا از همین رهگذر توسعه یافته است و اکنون با قطع راهآهن با جنگ قرهباغ از رونق افتاده است.
ساعت پنج بعد از ظهر به خانه رسیدم. جمعى از بستگان جمع بودند. آش رشتهاى با آنها در حیاط منزل صرف شد. مسابقه فوتبال ایران ـ قطر را دیدم؛ سه بر صفر پیروز شدیم و در رأس گروه یک در مسابقات جهانى قرار گرفتیم.
شنبه ۱۲ مهر ۱۳۷۶
با آقاى یزدى رییس قوه قضاییه در مورد کرباسچی شهردار تهران صحبت کردم. گفت، قرار است بازجویى محترمانهاى براى تکمیل پرونده بشود.
آقاى خاتمى رییس جمهور بعد از جلسه به دفترم آمد و از مسأله مراجعت سُفراى اروپایى که در اثر دستور رهبرى به تأخیر مراجعت سفیر آلمان، دچار مشکل شده و نیز از مسأله شهردارى تهران و سرنوشت آقاى کرباسچى، اظهار نگرانى کرد و از من براى حل این مشکل استمداد نمود.
عصر آقاى ابوالفضل توکلى بینا آمد و براى عفو یک نفر محکوم از بستگانش که به اتهام همکارى با فراریان از بیت شیرازى محکوم شده استمداد کرد و نامهاى آورد، راجع به کارخانههایى که بناست از تانزانیا در مقابل طلبمان بگیریم.
آقاى محمدجواد لاریجانى رییس مرکز پژوهش های مجلس آمد و از من به خاطر حمایت از او تشکر کرد و براى چاپ نطقهایم در مجلس توسط پژوهشهاى مجلس اجازه خواست و از نحوه کار جناح راست در انتخابات انتقاد داشت. گفت اکنون سیاست هماهنگ کردن ارزشی ها در مقابل لیبرالها پیگیرى مىشود و از من خواست که براى هدایت آنها اقدامى بکنم. از تحرکاتى که در وزارت امورخارجه براى اتحاد ایران، سوریه و عراق مىشود انتقاد داشت.
گروه کارگزاران سازندگی آمدند و درباره استعفای دستهجمعى در صورت بازداشت آقاى کرباسچى و یا استعفاى آقاى عبدالله نورى از وزارت کشور مشورت کردند. گفتم، معلوم نیست از استعفا نتیجهاى به دست آید؛ شاید طرف شما همین را بخواهد.
یکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۷۶
آقایان باهنر، مرتضی نبوى و غفورى فرد آمدند. از روند امور کشور- هم در ابعاد سیاسى و ادارى، به خاطر تصفیههاى خطى و به خاطر ضعف مدیریت امور اقتصادى که باعث رکود شده و هم به خاطر انتخاباتهاى آینده شوراها و خبرگان و مجلس- اظهار نگرانى کردند. گفتند آقاى ناطق نورى، نشاط فعالیت ندارد و جناح آنها متولى ندارد و سیاست و خط مشىشان روشن نیست. از من خواستند براى رفع ابهام و فعال شدن آقاى ناطق نوری کمک کنم.
من نقاط ضعفشان در دو انتخابات گذشته را تذکر دادم و گفتم براى تحرک باید آنها را اصلاح کنند و به فکر جذب نیروهاى میانه باشند- به جای دفع آنها- مثل کارگزاران که تبلور آن بخش جامعهاند و جلوگیرى از خشونت و سختگیرى حزبالله که باعث رنجش جوانان و زنان مىشود.
آقاى محمد هنردوست آمد. گفت دفتر آقاى خاتمى جوابش کردهاند و خواستهاند حکم مشاورت دفتر بدهند، نپذیرفته است. مقدارى از وضع آنها انتقاد کرد و خواست که من به کارش بگیرم.
آقاى فلاح دبیر ستاد مبارزه با مخدر آمد و توضیحاتی درباره نواقص کار مبارزه داد و گفت با تشدید کیفرها مخالف است ولى راه حلى ندارد.
شب به حسینیه امام خمینى رفتم و در روضه رهبرى به مناسبت ایام فاطمیه شرکت کردم. واعظ و مداح حرفهاى سستى مطرح کردند و برخی مستعمین هم ناجور گریه مىکردند؛ جلسه رهبرى میتواند متینتر از این باشد.
منبع: خاطرات هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۶
برچسب ها :ایران مامن ، جواد لاریجانی ، خاتمی ، کرباسچی ، ناصر غضنفری ، هاشمی رفسنجانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0