تاریخ انتشار : شنبه 8 دی 1403 - 23:03
کد خبر : 21685

سیل بی‌سقفی در جهان

سیل بی‌سقفی در جهان
آمار دقیقی از تعداد بی‌خانمان‌ها در کشور ما در دست نیست. بااین‌همه برخی سازمان‌های مردم‌نهاد از وجود ۳۵ هزار و برخی تخمین‌های غیررسمی از ۵۵ هزار بی‌خانمان تنها در تهران سخن گفته‌اند

این روزهای زمستانی که سوز سرما و آلودگی هوا دست به دست هم داده و گاهی باران و برف در آسمان شهرهای کشور ظاهر می‌شود، بسیاری چه مستاجر چه مالک نگاهی به سقف خانه‌هایشان می‌اندازند و برای داشتن آن خدا را شکر می‌کنند. با این حال بسیاری به معنای واقعی کلمه بی‌خانمانند؛ حتی در کشور توسعه‌یافته‌ای مانند آمریکا.

 

وزارت مسکن آمریکا اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ یک رکورد افزایش ۱۸ درصدی در پدیده «بی‌خانمانی» در ایالات متحده به ثبت رسیده است که ناشی از عواملی مانند ناتوانی در پرداخت اقساط یا کرایه خانه، تورم بالا، نژادپرستی سیستماتیک، بلایای طبیعی و افزایش مهاجرت بوده است. بر اساس این گزارش، بیش از ۷۷۰ هزار نفر در ماه ژانویه در پناهگاه‌ها یا خارج از خانه زندگی می‌کردند.

 

این گزارش می‌گوید از هر هزار شهروند آمریکایی ۲۳ نفر دست کم یک بار بی‌خانمانی را در یک پناهگاه اضطراری، پناهگاه امن، برنامه مسکن انتقالی یا در چادرهای خیابانی تجربه کرده‌اند.

 

 

بی‌خانمانی یکی از چالش‌های بزرگ، پیچیده، چند‌وجهی و در حال رشد جهان امروز محسوب می‌شود و مبتنی بر نتایج مطالعات صورت گرفته که در رسانه‌ها منتشرشده، عوامل شخصی و اجتماعی-ساختاری در مسئله بی‌خانمانی سهیم‌اند؛ عواملی چون بیماری‌های روانی، اعتیاد به مواد مخدر و الکل و خشونت خانگی را می‌توان زمینه‌ساز ‌بی‌خانمانی در بسیاری از کشورها قلمداد کرد.

 

از سوی دیگر در تحقیقات مربوط به بی‌خانمانی در کشورهای جهان مهم‌ترین عوامل اجتماعی‌-‌ساختاری شامل فقر،  شکاف اقتصادی، بیکاری، کمبود مسکن مناسب برای اقشار کم‌درآمد و ناکارآمدی، عدم هماهنگی  و کار سیستماتیک و هدفمند برنامه‌های رفاه وحمایت‌های اجتماعی صاحبان قدرت و دولت‌ها در این زمینه دخیل است.

 

براساس پژوهش‌های سازمان ملل، ۱۵۰ میلیون نفر از حق انسانی برخورداری از مسکن مناسب در جهان محرومند. ۱.۴ میلیون نفر از بی‌خانمانان جهان در اروپا زندگی می‌کنند.  ۸۸۳ میلیون نفر به خاطر تغییرات محیط‌زیست بی‌خانمان شده‌اند و یک‌میلیارد‌وششصدمیلیون نفر نیز از حداقل استانداردهای مسکن برخوردار نیستند.

 

در آمریکا در شهرهای بزرگ هر ۲ سال یک‌بار از افراد بی‌خانمان سرشماری صورت می‌گیرد. در سرشماری  ژانویه‌  ۲۰۲۰،  ۵۸۰‌هزار و۴۶۶ نفر بی‌خانمان سرشماری شده‌ که هفتاد‌درصد آنان انفرادی بوده‌اند، سی‌درصد خانواده و کودکان و نوزده‌ درصد در زمره‌  بی‌خانمانان مزمن (حداقل یک سال بی‌خانمان) بودند.

 

به نوشته روزنامه «رسالت» آمار دقیقی از تعداد بی‌خانمان‌ها در کشور ما در دست نیست. بااین‌همه برخی سازمان‌های مردم‌نهاد از وجود ۳۵ هزار و برخی تخمین‌های غیررسمی از ۵۵ هزار بی‌خانمان تنها در تهران سخن گفته‌اند که تعداد زیادی از آن‌ها  اعتیاد به مواد مخدر دچارند که علت این مسئله در ایران منفک از سایر نقاط جهان نیست.

 

 

خبرگزاری «ایرنا» هم اواخر آبان‌ماه به نقل از مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران خبر داد: در شهر تهران یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ نفر به نام بی‌خانمان وجود دارد و البته پایش دقیقی درباره علت بی‌خانمانی این افراد و نوع آسیب آنها انجام نشده است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات