قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا چه بخوریم و چه نخوریم؟
برای بسیاری از افراد که در صف دریافت واکسن کرونا قرار دارند یا به تازگی واکسن زدهاند این پرسش مطرح است که چه برنامه غذایی باید داشته باشند. هر چند دریافت واکسن نیازمند رژیم غذایی خاصی نیست اما متخصصان توصیههایی را در این زمینه ارائه دادهاند؛ آنچه باید بخوریم؛ ۱- مقدار زیادی آب
برای بسیاری از افراد که در صف دریافت واکسن کرونا قرار دارند یا به تازگی واکسن زدهاند این پرسش مطرح است که چه برنامه غذایی باید داشته باشند. هر چند دریافت واکسن نیازمند رژیم غذایی خاصی نیست اما متخصصان توصیههایی را در این زمینه ارائه دادهاند؛
آنچه باید بخوریم؛
۱- مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید. تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید-۱۹ بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون میشود، بلکه از افت فشار خون در افرادی که معمولا ترس از آمپول یا واکسن دارند نیز جلوگیری میکند.
افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند؛ به ویژه در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات و غذاهای آبدار به میزان فراوان نوشیده و میل شود.
۲-مواد غذایی ضد التهاب: مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوهها، سبزیها، ماهیهای چرب، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می کند زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کند. مصرف غذاهای ضد التهاب قبل و پس از تزریق واکسن می تواند کمک کننده باشد.
اضافه کردن چاشنیهایی مثل زنجبیل، نعناع، دارچین، فلفل، زردچوبه، سیر و پیاز در تهیه غذا به دلیل خاصیت ضدالتهابی توصیه می شود.
۳-مصرف بیشتر سبزیها و میوهها: بهطور کلی مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها و ۲ تا ۴ واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدان ها شامل روی، سلنیوم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی لازم هستند تامین می کند. مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعده های غذایی و در میان وعده ها توصیه می شود.
۴- مصرف منابع غذایی پروتئینی : مصرف روزانه مقادیر کافی از منابع غذایی پروتئین و جایگزین های آن شامل انواع حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت، بویژه گوشت سفید نیز برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن توصیه می شود. منابع غذایی پروتئینی حاوی ریز مغذی هایی مانند روی و سلنیوم هستند که با خاصیت آنتی اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. شیر و لبنیات شامل ماست، پنیر و کشک نیز علاوه بر تامین کلسیم و فسفر، از منابع تامین پروتئین نیز می باشند.
۵- ویتامین D تنها ویتامینی است که به مقدار لازم از منابع غذایی تامین نمی شود و براساس دستورالعملهای وزارت بهداشت، لازم است ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزارواحدی برای تقویت سیستم ایمنی بدن (جز در مادران باردار که دوز روزانه ۱۰۰۰ واحدی دریافت می دارند) مصرف شود .
قبل و بعد از واکسن از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
۱-مصرف فست فودها، غذاهای چرب، سنگین و پرنمک و تنقلات شور و نوشیدنی های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری ها از جمله کرونا فراهم می کند و همواره باید از مصرف بی رویه آنها اجتناب شود. توصیه می شود به منظور عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، قبل و پس از واکسیناسیون از مصرف این گونه غذاها خودداری کنید.
۲-از مصرف روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن ها و چربی های حیوانی به دلیل تحریک و ایجاد التهاب پرهیز کنید.
برچسب ها :ایران مامن ، رژیم غذایی ، کرونا ، واکسیناسیون
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0