بازار ارز در میانه دو انتخابات
بعد از رخدادهایی مانند سانحه برای بالگرد ریاست جمهوری و برخورد هر چند محدود نظامی میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل در بهار ۱۴۰۳، بازار ارز دیگر شاهد التهابی نبود و به گزارش رسانهها دلار در بالای کانال پنجاه هزار تومانی (نزدیک ۵۹ هزار تومان) جا خوش کرده است.
در حالی که دولت سیزدهم از سوی مخالفان و منتقدانش متهم به دستکاری و بعضا بالا بردن نرخ ارز با اهدافی مانند جبران کسری بودجه بود، حالا یک سال زودتر از موعد این دولت باید جای خود را به دولت چهاردهم بدهد.
در ارتباط با انتخابات پیش رو، یکی از مسائل مهم رویکرد رئیس جمهور منتخب در قبال روابط خارجی و به صورت اخص مساله تحریمها و مذاکرات رفع تحریم است که به موازات نحوه مدیریت اقتصاد کشور، قطعا بر بازار ارز اثرگذار خواهد بود.
به گزارش ایران مامن، ناظران طی سالهای گذشته آشکارا شاهد بودهاند که هر سیگنال و خبر مذاکراتی تا چه حد تاثیراتش را بر بازار ارز نشان داده است.
به گزارش رسانههای اقتصادی، بازار ارز تهران در حالت انجماد قرار گرفته است. نرخها نوسان چشمگیری از خود به نمایش نمیگذراند. به نظر میرسد خواب بهاری نرخها ادامه دارد. بهطور کلی از دیدگاه تحلیلگران، اخبار و سیگنالهای منفی مهمترین عامل در نوسان نرخ ارز آزاد است. موارد ذکر شده با افزایش سطح نااطمینانیها از چشمانداز اقتصادی کشور سبب میشود که افراد جهت جلوگیری از ضرر و زیان اقدام به خرید ارز با اهدافی غیرتجاری کنند.
مرتبط:
رکود بشدت تورمیِ مسکن دلاری
سراشیبی طلا و ارز؛ ابتکار بانک مرکزی یا نتیجه سفر گروسی؟
افزایش سطح تقاضا نیز مستقیما با برهم زدن تعادل بازار موجب رشد نرخ میشود. اما در هفتههای اخیر پس از اتمام مناقشات نظامی با اسرائیل، ریسک سیاسی جدیدی در بازار مشاهده نشده است. حتی پس از انتشار خبر سانحه هوایی رئیسجمهور نیز در ابتدا یک فشار افزایشی در بازار مشاهده شد، اما این فشار به سرعت تخلیه و بازار بر مدار آرامش خود باقی ماند.
تحلیلگران در یک دیدگاه کلی، بزرگترین ریسک سیاسی ماههای پیشرو را انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میدانند. به عقیده این افراد در صورتی که رئیس دولت بعدی این کشور یک فرد ضد ایرانی باشد احتمال افزایش فشارهای اقتصادی از طریق افزایش سطح تحریمها وجود دارد و در نتیجه این وضع همه بازارهای کشور از جمله بازار ارز تحتالشعاع قرار خواهند گرفت.
البته خود این مساله نیز تا زمان عملیاتی شدن، در هالهای از ابهام قرار دارد و نمیتوان به این شکل چشمانداز نرخ ارز را بهطور دقیق پیشبینی کرد. اما کارشناسان بر این باورند که ریسک پیشبینی شده دیگری در ماههای پیشرو وجود ندارد و در نتیجه احتمال تداوم حضور نرخ شاخصهای ارزی در کریدورهای کوچک وجود دارد.
برچسب ها :آمریکا ، اخبار ، ارز ، اسرائیل ، اقتصاد ، انتخابات 1403 ، انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ، ایران ، ایران مامن ، بازار ارز ، بازار سرمایه ، بانک مرکزی ، بایدن ، برجام ، بورس ، بین الملل ، تحریم ، تورم ، جهان ، خبر ، دلار ، دولت ، دولت چهاردهم ، سیاست ، سیاست خارجی ، شهید رئیسی ، مذاکرات رفع تحریم ، مذاکرات هسته ای ، یورو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0