دکتر حسن سلامی
هفت نکته درباره احتمال حمله ایران به اسرائیل
۱- خبر حمله ایران به اسرائیل قبل از انتخابات آمریکا، با پیروزی ترامپ یا هریس به حاشیه خواهد رفت و در سایه نتیجه انتخابات چندان مورد توجه رسانهها قرار نخواهد گرفت.
۲- عملیات نظامی ایران قبل از انتخابات آمریکا به نفع ترامپ خواهد بود. هر چه فضا جنگیتر بشود، تمایل مردم آمریکا به ترامپ بیشتر میشود.
۳- تحرکات نظامی ایران و تهدید به عملیات نظامی، احتمالا اثر مثبتی روی آتشبس در لبنان دارد و انگیزه اسرائیل برای پایان دادن به این تهاجم را بیشتر میکند. میتوان این تهدیدات و تحرکات نظامی ایران را کمک به آتشبس تلقی کرد.
۴- همه جنگهای بزرگ با حملات کوچک شروع میشوند. سیاستمداران، طرف مقابل را دستکم میگرفتند و گمان میکردند اوضاع قابل کنترل میماند. حمله روسیه به اوکراین، حمله عراق به ایران، جنگ ویتنام، جنگهای جهانی و…
۵- عملی کردن حمله سوم به اسرائیل، توپ را به سمت زمین رژیم میفرستد تا نوبت به تلآویو برسد و خود را طلبکار بداند و هر روز با تهدیداتش با اعصاب مردم ایران بازی کند؛ به خصوص با پیروزی احتمالی ترامپ، اسرائیل به دنبال پاسخی فراتر از حد انتظار خواهد بود. لذا احتمالا در فاصله دو ماهه برگزاری انتخابات تا شروع به کار دولت ترامپ/هریس، جنگ ایران و اسرائیل به اوج میرسد. ضمناً احتمال ورود آمریکا به جنگ پس از رفع ملاحظات انتخاباتی، بیشتر میشود.
۶- با توجه به تلفات انسانی اندک عملیات موشکی، اقتصاد و معیشت مردم در خط مقدم این جنگ است. قیمت دلار، سفره کارگران، زندگی مستاجران، ازدواج و اشتغال جوانان، درمان بیماران و همچنین یارانه بنزین و تورم در خط مقدم این جنگ قرار خواهد داشت.
۷- تهدید به عملیات وعده صادق ۳ و جدی گرفتن حمله اخیر اسرائیل به خاک کشورمان، جمهوری اسلامی را در جایگاه طلبکاری که نوبت و حق پاسخگویی دارد، قرار میدهد و میتواند اثر مثبتی بر امنیت کشور داشته باشد اما ورود ناخواسته و تدریجی به جنگ تمامعیار با اسرائیل و آمریکا حتی در صورت پیروزی، برای قربانیان خط مقدم که در بالا ذکر شد، دستاورد چندانی نخواهد داشت.
ای کاش دولت درباره نقش و جایگاه خود در تصمیمگیریهای حساس این روزها که به نوعی سرنوشت کشور را تعیین خواهد کرد، توضیح واضحتری به مردم میداد؛ بالاخره مردم به یک تفکری رای دادند ولی ظاهرا تفکر مقابل همچنان در حال پیشبرد امور است. باز هم سوال قبلی خودم را تکرار می کنم: واقعا چه کسی آماده جنگ است؟! کجا چنین اجماعی شکل گرفته است؟
اگر امروز رهبران و نخبگان جامعه در این مورد حرف نزنند و بحث نکنند و افکار عمومی اقناع نشود، فردا بسیار دیر است.
* نوشتارهای ستون مداد مشکی صرفا دربردارنده نظرات نویسنده است و به واسطه تنوع آرا و دیدگاهها انتشار مییابد.
برچسب ها :اسرائیل ، اقتصاد ، انتخابات آمریکا ، ایران ، ترامپ ، حسن سلامی ، خاورمیانه ، دولت چهاردهم ، سیاست خارجی ، قیمت دلار ، لبنان ، معیشت مردم ، هریس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0