تاریخ انتشار : سه شنبه 18 شهریور 1399 - 14:06
کد خبر : 2164

مقایسه کرونا و آنفلوآنزا در سرایت، کشندگی، نهفتگی و جامعه مبتلایان

مقایسه کرونا و آنفلوآنزا در سرایت، کشندگی، نهفتگی و جامعه مبتلایان

با ادامه مسیر تحول طغیان کووید۱۹ مقایسه‌هایی میان این بیماری با آنفلوآنزا انجام‌شده است. اگرچه هر دو ویروس موجب بیماری تنفسی می‌شوند، بااین‌حال تفاوت‌های مهمی میان این دو و شیوه انتشار آن‌ها وجود دارد. دانستن این تفاوت‌ها برای اجرای اقدامات بهداشت عمومی در پاسخ به هر یک از این دو ویروس حائز اهمیت است. شباهت‌های

با ادامه مسیر تحول طغیان کووید۱۹ مقایسه‌هایی میان این بیماری با آنفلوآنزا انجام‌شده است. اگرچه هر دو ویروس موجب بیماری تنفسی می‌شوند، بااین‌حال تفاوت‌های مهمی میان این دو و شیوه انتشار آن‌ها وجود دارد. دانستن این تفاوت‌ها برای اجرای اقدامات بهداشت عمومی در پاسخ به هر یک از این دو ویروس حائز اهمیت است.

شباهت‌های کووید۱۹ و آنفلوآنزا

به گزارش ایران مامن از روزنامه رسالت، کووید۱۹ و آنفلوآنزا علائم مشابهی دارند. بدین معنا که هر دو، بیماری تنفسی ایجاد می‌کنند. بیماری‌ تنفسی ناشی از این دو ویروس به‌صورت طیفی از ناخوشی، از بدون علائم و با علائم خفیف، تا شدید و یا حتی مرگ بروز‌می کند.

دوم آنکه، هر دو ویروس از طریق تماس، قطرک‌های تنفسی و مدفوع منتقل می‌شوند. درنتیجه، اقدامات بهداشتی نظیر رعایت بهداشت دست‌ها و آداب بهداشت تنفسی (سرفه در آرنج خمیده یا دستمال‌کاغذی و بلافاصله دور انداختن آن) به‌طور یکسان برای پیشگیری از ابتلا به هردو بیماری مهم هستند.

 تفاوت‌های کووید۱۹ و آنفلوآنزا

سرعت انتقال، تفاوت مهم میان این دو ویروس است. دوره نهفتگی یا کمون (از زمان ابتلا تا بروز علائم) در آنفلوآنزا نسبت به کووید۱۹ کوتاه‌تر و فاصله سرایت آن (زمان بین سرایت به نفر بعدی) نیز کوتاه‌تر است. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، فاصله سرایت کووید۱۹، ۵ الی۶ روز است. درحالی‌که فاصله سرایت ویروس آنفلوانزا سه روز است. این بدان معناست که آنفلوآنزا سریع‌تر از کووید۱۹ انتشار پیدا می‌کند.

به‌علاوه، انتقال ویروس در ۳ تا ۵ روز اول بیماری یعنی امکان سرایت ویروس پیش از بروز علائم بیماری، از ویژگی‌های اصلی سرایت آنفلوآنزاست. در مقابل ، ما میدانیم که افراد مبتلابه کرونا ۲۴ تا ۴۸ ساعت پیش از بروز علائم می‌توانند ناقل بیماری باشند، این درحالی‌که است که شواهد موجود نشان می‌دهد افراد در این زمان‌ها عامل اصلی انتقال بیماری محسوب نمی‌شوند.

در کووید۱۹ شمار بازتولید، یعنی تعداد افرادی که از طریق فرد مبتلا بیمار می‌شوند، بین ۲ تا ۵/۲ نفر است؛ این تعداد بیشتر از شمار بازتولید در آنفلوآنزاست. بااین‌حال برآوردها در مورد کووید۱۹ و آنفلوانزا شدیداوابسته به شرایط و زمان انجام مطالعه است. بنابراین می‌توان گفت که مقایسه دقیق دو بیماری خیلی دشوار است.

کودکان از عوامل مهم انتقال ویروس آنفلوآنزا در اجتماع هستند. داده‌های اولیه در مورد کووید۱۹ نشان می‌دهد که کودکان در مقایسه با بزرگسالان کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند و نرخ حمله‌های بالینی در گروه سنی ۰ تا ۱۹ سال پایین است. به‌علاوه، داده‌های اولیه مطالعاتی که بر روی سرایت درون‌خانواری کووید۱۹ در چین انجام‌شده نشان می‌دهد که این ویروس معمولا از والدین (بزرگسالان خانواده) به کودکان منتقل‌شده است نه برعکس.

​​​​​​​اگرچه طیف علائم بیماری دو ویروس مشابه هستند، اما در بروز  بیماری با علائم شدید، تفاوت‌هایی باهم دارند.

در مورد کووید۱۹ داده‌های ارائه‌شده تا به امروز نشان می‌دهد که ۸۰ درصد موارد ابتلا، با علائم خفیف یا بدون علائم، و ۱۵ درصد موارد بیماری وخیم بوده است که طی آن بیمار نیاز به اکسیژن پیداکرده است؛ ۵ درصد مبتلایان هم به عفونت حاد مبتلا شده و نیاز به دستگاه‌های تنفس (ونتیلاتور) داشته‌اند. احتمال وخامت بیماری و ابتلا به عفونت حاد در کووید۱۹ نسبت به آنفلوآنزا بالاتر است.

کودکان، زنان باردار، سالمندان و افرادی که بیماری‌های (یا وضعیت) زمینه‌ای مزمن داشته و یا به ضعف ایمنی مبتلا باشند، بیشتر از همه درخطر ابتلا به آنفلوآنزای شدید هستند. در مورد کووید۱۹ تاکنون مشخص‌شده است که سن بالا و وجود بیماری‌های زمینه‌ای، خطر وخامت بیماری را افزایش می‌دهد.

مرگ‌ومیر ناشی از کووید۱۹ از آنفلوآنزا، به‌ویژه آنفلوآنزای فصلی، بیشتر است. اگرچه رسیدن به درک کامل از خطر مرگ‌ومیر ناشی از کووید۱۹ زمان‌بر خواهد بود

 اما با توجه به داده‌هایی که تاکنون به دست آورده‌ایم

نسبت مرگ‌ومیرخام (تعداد مرگ‌های گزارش‌شده تقسیم‌بر موارد ابتلای گزارش‌شده) برای کرونا بین ۳ تا ۴ درصد است. اما، نرخ مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا (تعداد مرگ‌های گزارش‌شده تقسیم‌بر شمار کل مبتلایان) برای آنفلوآنزا کمتر خواهد بود. در آنفلوآنزای فصلی، نرخ مرگ‌و‌میر کمتر از ۱/۰ درصد است. بااین‌حال، نرخ مرگ‌و‌میر تا حدود زیادی به میزان دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و کیفیت آن بستگی دارد.

 برای کووید۱۹ و آنفلوآنزا چه درمان‌هایی وجود دارد؟

چین در حال آزمایش چند دارو در مرحله کار آزمایی بالینی است و بیش از ۲۰ واکسن در حال ساخت برای کووید۱۹ است.

اما تاکنون هیچ دارو یا واکسن مورد تأییدی برای کووید۱۹ به بازار نیامده است. در مقابل برای آنفلوآنزا واکسن‌ها و داروهای ضدویروسی متعددی وجود دارد. اگرچه واکسن آنفلوآنزا تأثیری بر ویروس عامل کووید۱۹ ندارد اما توصیه می‌شود برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا هرسال واکسن بزنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات