دماسنج میوهای برای معاش خانوار
گزارش اخیر مرکز آمار از میزان تورم در اقلام مختلف مورد نیاز مردم از حبوبات با تورم ۱۳.۴ درصدی تا لبنیات با تورم ۴.۷ درصدی طی ماه آبان امسال نسبت به مهر۱۴۰۳، گویای افزایش فشار بر قشرهای ضعیف و متوسط جامعه است.
پایینترین نرخ تورم ماهانه مختص میوه و خشکبار بوده که حتی منفی شده و به منفی ۶ درصد رسیده است که البته دلیل آن را میتوان جایگزینی میوههای گرانقیمت تابستانی با جایگزینهای پاییز و زمستانی دانست.
با این حال مشخصا بسیاری از مردم دیگر نمیتوانند میوه مناسب بخرند؛ همچنان که تصاویر پیرمردی که میوههای لهیده و خراب یک بارفروش را جمع میکرد طی روزهای اخیر بسیار دست به دست شد و مورد توجه قرار گرفت.
اوایل تابستان پارسال بود که رییس اتحادیه بارفروشان به یکی از خبرگزاریها گفت ۲۰ درصد مردم توان خرید میوه را ندارند و حالا با تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی از آن زمان تا اکنون، قطعا از شمار میوهخورها کاسته شده است.
«پروین اروجی» خبرنگار در این باره مینویسد: کیسههای حاوی میوه و صیفیجات گندیده را گوشه هر میوهفروشی میشود پیدا کرد؛ محصولاتی که به دلیل پلاسیده شدن از بقیه میوهها جدا و با قیمت ارزان توسط افراد ضعیف و تنگدست خریداری میشوند، اما اخیرا خرید این اجناس بیشتر شده دلیلش هم گرانی میوه است، گرانی که به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان باعث شده مصرف میوه و صیفیجات در ایران ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.
آن دسته از افرادی هم که قدرت خرید برای تهیه میوه داشتند الان کمتر سراغ آن میروند، به همین خاطر میوهها باد میکند روی دست میوهفروشها و وقتی هم که میوهها در حال فساد هستند به همان قشر ضعیف فروخته میشود؛ یعنی حاضر هستند میوه را دور بریزند ولی ارزان به دست مشتری ندهند.
به شب یلدا هم که نزدیک میشویم، این قیمتها بالا رفته و نجومی میشود و فقط اجازه داریم نگاهشان کنیم.
دوستی میگفت میوه فروش محله از سرقت میوه توسط افراد در سنین مختلف از مغازه خود خبر داد و گفت که همین ماه پیش مچ یک پیرمرد را در حالیکه قصد سرقت داشت، گرفتم اما وقتی با او صحبت کردم متوجه شدم که واقعاً گرسنه است. او گفته که به اندازهای ای دزدی زیاد شده که بناچار تعداد دوربینهای مغازه را زیاد کردیم.
سرقت از غرفههای میدان میوه و ترهبار قزلقلعه هم تأملبرانگیز است. مسئول یکی از غرفههای میوه و ترهبار که از آشنایان است درباره تعدد دزدیها میگفت: میزان دزدیها روزبهروز بیشتر میشود. چند ماه است که اینجا غرفه داریم، روزهای اول دزدیها کم بود اما در ماههای اخیر روزی ۱۰ تا ۱۳ نفر را گرفتیم. این وضعیت غمانگیز فقر و نابرابری و بیعدالتی نیاز به پینوشت ندارد.
برچسب ها :اقتصاد ، اقلام اساسی ، ایران ، ایران مامن ، پروین اروجی ، تورم ، جامعه ، رسانه ، صیفی جات ، فقر ، قدرت خرید ، گرانی ، مصرف ، معیشت خانوار ، میوه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0