بازار داغ ویروسهای زمستانی
در میانه زمستان ۱۴۰۳، وزارت بهداشتیها با استناد به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه موسوم به «اچ یک ان یک» آنفلوانزای فصلی خبر داده و خواستار خودداری افراد از حضور در مکانهای شلوغ و همچنین لزوم استفاده از ماسک شدهاند.
یافتههای مربوط به این نظامهای رصد در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه امسال نشان میدهند که بین ۲۱ تا ۲۳ درصد کل موارد عفونتهای تنفسی جاری آنفلوآنزا هستند.
وضعیت فعلی یعنی شیوع بیشتر در این فصل سال با الگوی شیوع آنفلوآنزا پیش از بحران کووید ۱۹ همخوانی زیادی دارد. البته در برخی از استانها فراوانی آنفلوآنزا در بین عفونتهای تنفسی بیشتر از ۲۰ و اندی درصد است.
در این زمینه، توصیههای پیشگیری شباهت زیادی به کرونا دارد؛ استفاده از ماسک در فضاهای عمومی، شستشوی منظم دستها، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار، تمیز کردن و ضدعفونی کردن سطوح و تقویت سیستم ایمنی بدن با حفظ یک رژیم غذایی سالم و متعادل، مصرف مقدار کافی آب، خواب کافی و مدیریت استرس که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا کمک کند.
ویروسهای تنفسی میتوانند منجر به عفونتهای جدی ریه مانند ذات الریه شوند. علائم ویروسهای تنفسی ممکن است شامل تب، لرز، خستگی، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، کاهش اشتها، گلودرد، استفراغ، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، سردرد، درد عضلانی یا بدن درد و اسهال باشند.
در سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹ میلادی)، آنفلوانزا در ایران یکی از شدیدترین اپیدمیهای خود را تجربه کرد. در آن سال، شیوع بیماری زودتر از موعد معمول آغاز شد و طی فقط چند ماه، بیش از ۸۰ نفر جان خود را به دلیل عوارض ناشی از آن از دست دادند.
آنفلوآنزا یکی از شایعترین بیماریهای ویروسی تنفسی است که سالانه حدود یک میلیارد مورد ابتلا به آن در جهان گزارش میشود. از این تعداد حدود ۳ تا ۵ میلیون مورد به بیماری شدید تنفسی منجر میشود و سالانه ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار مرگ به علت بیماری تنفسی رخ میدهد.
در همین ارتباط، رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره شیوع یک ویروس گوارشی شبیه کرونا در کشور هشدار داده است: «ویروس گوارشی جدید ویروسی شبیه کرونا، البته کمی خفیفتر، است که تمام دستگاههای بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر میکند. این ویروس با علائمی همچون اسهال، استفراغ، تب، بدندرد، استخواندرد، دلدرد و دلپیچه شروع میشود و ممکن است علامت سرفه آن تا مدتها در بدن بیمار باقی بماند.» بنابر به گفته رئیس انجمن متخصصان داخلی با وجود نبود آمار دقیق میتوان گفت از هر ۳ نفر یک نفر دچار این ویروس میشود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0