دعوا بر سر بیل رئیسجمهور

سفر هفته گذشته «مسعود پزشکیان» به خوزستان همراه با حواشی و حرف و حدیثهایی بود که مورد توجه بسیاری قرار گرفت؛ یکی از پربازدیدترین تصاویر مربوط به این سفر بیل به دست شدن پزشکیان برای دیوارچینی ساخت مدرسه بود؛ برخی با دیدن لباس کارگری بر تن پزشکیان از مهارت او در سیمانریزی با بیل و استانبولی بنایی نوشتند و گفتند به جای ریاست جمهوری بهتر بود به همین کار میپرداخت، عدهای او را به پوپولیسم و عوامفریبی متهم کردهاند و گروهی این رفتارش را مورد تحسین قرار دادند.
همین موضوع پیامدهایی مانند بازنشر تصاویر بیل به دست قدیمی پزشکیان را به دنبال آورد که وی را در حال ساخت خانه بهداشت در یکی از شهرستانهای آذربایجان شرقی نشان میداد.
این مساله همچنین باعث شد تا روزنامه جناحهای مختلف از زوایای مختلفی به بنایی پزشکیان بپردازند و همچنین با یکدیگر وارد تنازع شوند. روزنامه «هم میهن» با انتقاد از عمل رئیسجمهوری نوشت: آش بیل زدن رئیسجمهور چنان شور شد که وزیر محترم و بیسروصدای ارشاد هم لب به سخن گشود و از مخالفانی در هیئت دولت درباره این اقدام گفت. …اگر این بیل و استامبولی گرفتن خودتان است، لطفاً خودتان را با شرایط جدیدتان، با خواست آنانکه به شما رای دادند و حتی ندادند انطباق دهید، چند گره از این گرههای کور مردم که چشمشان به دست شماست و نه بیل دستتان باز کنید بعدش از سر تفنن چند بیل هم بزنید همه ذوق خواهند کرد.
به نوشته این روزنامه «آقای رئیسجمهور اینکه کار را باید به متخصص و کارشناس سپرد این چند ماه لقلقه زبانتان بوده، لااقل به گفته خودتان عمل کنید، بگذارید بیلزن بیلش را بزند و شما هم مملکتداری کنید.»
روزنامه «خراسان» در مطلبی دوپهلو در گزارش خود آورد: فارغ از واکنش ها و برداشتهای مختلف از این اقدام پزشکیان؛ باید گفت که پزشکیان آدم رفتار های پوپولیستی و مردم فریبانه نیست. ..اما نکته قابل توجهی که باید به آن توجه داشت این است که اساسا سطح انتظارات مردم از رئیس جمهور، پوشیدن لباس کار توسط او و داماد و معاون اول و وزیر آموزش و پرورش و دیوار چینی آنها نیست. مردم خوزستان و کشورمان مشکلات عمیق و چالش های بزرگی دارند که احساس می کنند دیوارچینی یک مدرسه آن هم در کشوری که بیشتر مدارس آن توسط خیرین مدرسهساز ساخته می شود نسبتی با کلان مشکلات اقتصادی آنان ندارد و این اقدام برای آنان یا بی معنی است یا معنای نادرست را به آنان مخابره می کند.
روزنامه «سازندگی» اما از پزشکیان دفاع کرد و نوشت: او در محافل درونی قدرت اعلام کرده همین یک دور رئیسجمهور میماند و قصد ندارد دوره بعد در انتخابات شرکت کند. پیام پوشیدن «لباس کارگری» پزشکیان، «سازندگی» است. او نشان داد میتوان با کنار گذاشتن ریاکاری و تمرکز بر سازندگی واقعی، امید را به مردم بازگرداند
به نوشته سردبیر سازندگی، او میگوید بیایید با هم این کشور را بسازیم. او حتی به دیگر مدیرانی که نظارهگر رفتارش هستند، نهیب میزند چرا نگاه میکنید، دست به کار شوید. پزشکیان وجهی از پراگماتسیم را بهعنوان تنها راه موجود نشان داد: «عملگرایی به جای عوامگرایی.» …رفتار پزشکیان در سازندگی و ساختن مدرسه و کارهای زیربنایی، یادآور سازندگی در ژاپن است.
روزنامه «جوان» در این زمینه فرصت را برای نقد از رقیب مساعد دید و نوشت: اصلاحطلبان که خود با تغییر عجیب دیدگاه نسبت به ترامپ و پوتین، نشان دادند گرفتار «پوپولیسم نظری» هستند، به رفتار نمادین پزشکیان در ساخت یک مدرسه با اتهام پوپولیسم حملهور شدند. بهنظر میرسد آنان نگران کمتوجهی پزشکیان به خود در ادامه مسیر دولتاند.
به نوشته جوان، پزشکیان اتفاقاً اصلاً پوپولیست نیست. او مرتب خودش را مقابل مردم قرار میدهد و میگوید مردم ایران چهار برابر اروپا انرژی مصرف میکنند. از آنان میخواهد صرفهجویی کنند. دلارهای پایینتر از نرخ بازار را حذف میکند. مدام از حضور کارشناسان و نخبگان در دولت دفاع میکند که برخی از تلاش آنان احتمالاً با نارضایتی عوام مواجه میشود. پوپولیستها ضد پلورالیسم هستند و پزشکیان برعکس است.
«بگذارید پزشکیان خودش باشد» عنوان گزارش دیگر روزنامه اصولگرا در نقد اصلاحطلبان بود: برخی از اصلاحطلبان، اقدام رئیسجمهور در اهواز را ادامه رفتار رؤسای جمهور اصولگرایی مثل احمدینژاد و شهید رئیسی دانستند. نمایش یک رفتار پوپولیستی که به زعم آنها برخلاف جایگاه و شأن ریاستجمهوری است. اصلاحطلبان در سی سال گذشته بر مفهوم دموکراسی و توسعه تمرکز داشتند و گام برداشتن برای تحقق این دو مفهوم را رمز موفقیت دولت میدانستند.
به نوشته «فرهیختگان»، در تفکر اصلاحطلبان، عدالت مفهومی بیگانه بود؛ عدالت و ارتباط با بدنه اجتماعی جامعه به جز بدنه نخبگانی آن، موضوعی بود که اصلاحطلبان در دولت اصلاحات از آن غفلت کردند و محمود احمدینژاد هم با سوار شدن بر نقطه ضعف اصلی تفکر اصلاحات، در رقابت با آنها پیروز شد. این فاصله از مفهوم عدالت و عدم تلاش برای تحقق آن در دولت حسن روحانی هم ادامه پیدا کرد.
علاوه بر این، سخنگوی دولت یادداشتی در روزنامه «ایران» نوشت تا اتهام پوپولیسم را در مورد پزشکیان رد کند. به نوشته «فاطمه مهاجرانی»، معنای اینکه چرا پزشکیان در اهواز خودش دست به کار شد و در ساخت یک مدرسه مشارکت کرد، از اظهارات او در نشست «توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» بهتر فهمیده میشود. اظهارات پزشکیان بیانگر این است که او راه توسعه و راهحل مشکلات را از دل همکاری و همدلی دولت و ملت دنبال میکند.
برچسب ها :استان خوزستان ، ایران ، ایران مامن ، پزشکیان ، پوپولیسم ، دولت ، دولت چهاردهم ، سیاست ، فضای مجازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0