هوش مصنوعی با اقتصاد جهان چه میکند؟ ۴۰ درصد بیکاری و مازاد ۲۰ تریلیون دلاری تا ۲۰۳۰

نخستین و شاید سطحیترین تصور از پیامد توسعه هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی، بیکار شدن میلیونها نفر در کشورهای مختلف است؛ تصوری که دور از ذهن و خالی از واقعیت هم نیست.
گزارش صندوق بینالمللی پول هشدار میدهد که بدون سیاستگذاری مناسب، تا ۴۰ درصد از مشاغل در کشورهای توسعهیافته و رو به توسعه، ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خودکار شوند یعنی به تسخیر هوش مصنوعی در میآیند.
همچنین، افزایش وابستگی به AI، سیستمها را در برابر حملات سایبری آسیبپذیرتر کرده است. گزارش مجمع جهانی اقتصاد تخمین میزند که خسارات ناشی از این حملات تا ۲۰۲۵ به ۱۰.۵ تریلیون دلار برسد.
با توجه به این وضعیت، بسیاری از صاحبنظران این حوزه و آیندهپژوهان میگویند، صاحبان مشاغل و حرفههای گوناگون ناگزیرند تا از طریق دریافت آموزشهای لازم، پیش از آن که هوش مصنوعی آنها را بیکار کند، از این فناوری جدید برای حفظ و حتی ارتقای موقعیت خود در جهان امروز و فردا بهره جویند و از مزیتهای آن استفاده کنند.
از مزیتها از حوزه سلامت تا زنان و سایر حوزههای مدنی گستردهاند. به گزارش «موسسه جهانی مککنزی» هوش مصنوعی به عنوان چهارمین انقلاب صنعتی، فراتر از یک ابزار فناوری عمل میکند. به عنوام مثال الگوریتمهای تشخیص تصویر AI دقت تشخیص بیماریهایی مانند سرطان سینه را به ۹۴ درصد رساندهاند که از بسیاری از رادیولوژیستهای انسانی پیشی گرفته است.
گزارش «صندوق بینالمللی پول» پیشنهاد میکند که دولتها تا سال ۲۰۲۵ برنامههای آموزشی دیجیتال را برای ۵۰۰ میلیون نفر اجرا کنند. از سوی دیگر، این فناوری به کاهش نابرابری جنسیتی در برخی مناطق کمک کرده، زیرا مشاغل مبتنی بر AI نیاز کمتری به حضور فیزیکی دارند و زنان میتوانند به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنند.
و اما درباره تاثیر هوش مصنوعی بر اقتصاد بینالملل برخی اعداد و ارقام منتشر شده است. به گزارش مککنزی، انتظار میرود که تا سال ۲۰۳۰، هوش مصنوعی ارزشی معادل ۱۵ تا ۲۰ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی اضافه کند.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول (IMF) ، هوش مصنوعی به طور متوسط ۱۴ درصد به رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) کشورهای توسعهیافته کمک کرده و این رقم در کشورهای در حال توسعه به دلیل دیجیتالیسازی سریعتر، تا ۲۰ درصد نیز رسیده است. این رشد عمدتا از طریق بهینهسازی زنجیره تأمین، پیشبینی دقیقتر تقاضا و کاهش هزینههای عملیاتی حاصل شده است.
در حوزه تولید، شرکتهای بزرگ مانند تسلا و جنرال موتورز از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای مدیریت خطوط تولید خودکار استفاده میکنند که بهرهوری را تا ۳۰ درصد افزایش داده است.
مرتبط:
هوش مصنوعی و جدالهای امنیتی آینده
استخدام هوش مصنوعی برای دستگیری قاتل
آخر و عاقبت ما با هوش مصنوعی؛ مثل زمانی که اینترنت آمد!
خوب و بدِ توقف هوش مصنوعی
در خدمات مالی، بانکها از سیستمهای مبتنی بر AI برای تشخیص تقلب و مدیریت ریسک بهره میبرند، که باعث کاهش ضررهای سالانه تا ۱.۵ میلیارد دلار در سطح جهانی شده است.
انقلاب صنعتی چهارم به ایجاد اکوسیستمهای جدید اقتصادی منجر شده است. پلتفرمهایی مانند «چت جی پی تی» (ChatGPT ) و ابزارهای مشابه، که توسط شرکتهایی مانند «اوپن ای.آی» (OpenAI ) توسعه یافتهاند، بازار جدیدی برای خدمات هوشمند ایجاد کردهاند که ارزش آن تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است.
آنچه مسلم است هوش مصنوعی با اتوماسیون فرآیندها، زمان و هزینهها را کاهش میدهد. بر اساس تخمینهای مککینزی، تا سال ۲۰۳۰، بهرهوری جهانی میتواند ۱.۲ درصد سالانه افزایش یابد.
در این پیوند، نوآوری در محصولات و خدمات بیصورتی بیوقفه ادامه مییابد. توسعه محصولات هوشمند مانند خودروهای خودران و سیستمهای سلامت شخصی، بازارهای جدیدی را ایجاد کرده و برآورد میشود ارزش بازار خودروهای خودران تا ۲۰۲۵ به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است .
در همین حال، هوش مصنوعی با ارائه راهحلهای ارزانتر در حوزههایی مانند کشاورزی، میتواند به کاهش فقر در کشورهای در حال توسعه کمک کند. گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد که این فناوری میتواند تولید کشاورزی را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.
منبع: ایرنا
برچسب ها :ai ، ChatGPT ، اخبار ، اشتغال ، اقتصاد بین الملل ، اوپن آی ، ایران مامن ، بهره وری ، بیکاری ، بین الملل ، تکنولوژی ، جامعه ، جهان ، چت جی پی تی ، خبر ، فناوری ، هوش مصنوعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 3 انتشار یافته : 0