هوش مصنوعی و جدالهای امنیتی آینده
هوش مصنوعی این روزها نقل خیلی از محافل است؛ بعضی از ضرورت کاربرد و توسل به این فناوری سخن میگویند و تعدادی نگران به آینده آن چشم دوختهاند همچنان که رئیس دولت چهاردهم در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته تعلل و عقبماندگی در حوزه هوش مصنوعی غیرقابل جبران است.
چند هزار کیلومتر آنسوتر «ایلان ماسک» مدعی شده دیگر دادهای برای آموزش هوش مصنوعی باقی نمانده است؛ فناوری که شرکت تحقیقاتی «گارتنر» درباره آن گزارش داده ۶۰ درصد از دادههای مورد استفاده در سال ۲۰۲۴ برای پروژههای هوش مصنوعی و تحلیلی بهطور مصنوعی تولید شده است.
جدا از احساس نیاز بسیاری از مشاغل در ایران به هوش مصنوعی، به نظر میرسد بخش مهمی از نگرانی سیاسیون درباره عقبماندگی در زمینه هوش مصنوعی دارای جنس امنیتی-نظامی است؛ به خصوص اینکه در جریان جنگ غزه و بعد از آن تقابل اسرائیل با حزب الله زمزمههای زیادی درباره بهرهمندی رژیم صهیونیستی از این فناوری مطرح شد.
در کشوری مانند آمریکا نیز تحقیقات و توسعه این فناوری روندی شتابنده دارد؛ به گزارش تارنمای «دیفنس نیوز» هماکنون بیش از ۷۰۰۰ نفر از تحلیلگران آژانس امنیت ملی ایالات متحده یا همان «ان.اس.ای» از ابزارهای مولد هوش مصنوعی استفاده میکنند.
مرتبط:
آخر و عاقبت ما با هوش مصنوعی؛ مثل زمانی که اینترنت آمد!
۱۰ واقعیت تهدیدزا درباره هوش مصنوعی
هوش مصنوعی عمومی؛ مسابقه شگفتی و ترس
همچنین بر اساس ادعاهای مطرح شده در برخی از منابع، آژانس اطلاعات سیگنال ان.اس.ای در حال حاضر حدود ۱۷۰ پروژه مرتبط با هوش مصنوعی را در دست اجرا دارد که ۱۰ مورد از آنها دارای بالاترین اولویتهای امنیتی هستند.
در همین زمینه و بنا بر گزارش دیفنسنیوز، مدیر این آژانس چندی پیش و در یکیاز رویدادهای مرتبط با اطلاعات و امنیت ملی مدعی شده که قابلیتهای آزمایشی مبتنی بر هوش مصنوعی به کار گرفته شده توسط ان.اس.ای در حال حاضر در زمینههای اطلاعات، امنیت سایبری و گردشکار تجاری استفاده میشود. وی همچنین مدعی شده که پس از به کارگیری این فناوریها بازخوردی که ما از نیروی کار دریافت کردهایم بسیار مثبت بوده و به تحلیلگران ما کمک میکند هوشمندتر و بهتر کار کنند.
از سوی دیگر سند استراتژی اطلاعات ملی ۲۰۲۴ آمریکا تمرکزی ویژه بر آسیبهای امنیتی هوش مصنوعی داشته و تصریح میدارد: این استراتژی بر نیاز به عملیاتهای ضداطلاعات پیشگیرانه تأکید دارد که در آن هوش مصنوعی میتواند نقشی کلیدی در شناسایی، مختل کردن و کاهش فعالیتهای سایبری نهادهای اطلاعاتی خارجی ایفا کند. استفاده از هوش مصنوعی همراه با دیگر فناوریها با هدف افزایش هزینهها و خطرات برای دشمنانی است که در عملیاتهای سایبری علیه ایالات متحده مشارکت دارند.
بر اساس این سند، هوش مصنوعی هم به عنوان ابزاری توسط دشمنان برای تقویت عملیاتهای جاسوسی و نفوذ استفاده میشود و هم به عنوان یک جزء حیاتی در تلاشهای ایالات متحده برای مقابله با این فعالیتها دیده میشود. این استراتژی بر لزوم پیشی گرفتن از دشمنان با سرمایهگذاری در هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوآورانه برای محافظت از امنیت ملی تأکید دارد.
برچسب ها :آژانس امنیت ملی آمریکا ، آمریکا ، امنیت ، ایران ، ایران مامن ، بین الملل ، جامعه ، جهان ، فناوری ، هوش مصنوعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0