تاریخ انتشار : پنجشنبه 26 اسفند 1400 - 20:51
کد خبر : 13157

پیشواز مرموز سالگرد ملی شدن صنعت نفت

پیشواز مرموز سالگرد ملی شدن صنعت نفت

«چند روز پیش اعلام شد که با سیاست‌های دولت سیزدهم در گسترش روابط با کشورهای شرقی و همسایه، فروش نفت ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است… ایران قیمت رسمی نفت سبک خود برای فروش به خریداران آسیایی را افزایش داده و از بشکه‌ای ۹۳ دلار عبور کرده است» ؛ این‌ها

«چند روز پیش اعلام شد که با سیاست‌های دولت سیزدهم در گسترش روابط با کشورهای شرقی و همسایه، فروش نفت ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است… ایران قیمت رسمی نفت سبک خود برای فروش به خریداران آسیایی را افزایش داده و از بشکه‌ای ۹۳ دلار عبور کرده است» ؛ این‌ها آخرین خبرهایی بود که «کیهان» به نقل از «رویترز» از وضعیت نفتی کشور منتشر ساخت.

 

در بازار داغ نفتیِ این روزها که شعله‌های جنگ اوکراین آن گرم نگاه داشته، قرارداد تازه وزارت نفت خبرساز شده است؛ قراردادی که «محمد مهاجری» از پرکارترین منتقدان دولت آن را چنین توصیف کرده است: در اوج ترقه بازی چهارشنبه سوری قرارداد ۲۰ ساله توسعه نفتی پارس جنوبی ( که ۹۰۰ میلیون بشکه نفت دارد) با حضور وزیر نفت امضا شده که  نه معلوم است طرف قرارداد کیست و نه مبلغش چقدر است. معامله یک گونی پیاز در میدان تره بار از این شفاف تر است!

 

«آفتاب یزد» هم در این باره نوشته است: ماجرای این قرارداد پرحاشیه از این قرار است که یک شرکت بی‌نام‌ونشان به نام شرکت «آوانگارد» طی یک قرارداد ۲۰ ساله توسعه این میدان را برعهده‌گرفته است آن‌هم در روزهای پایانی سال که حواس کسی به این قرارداد نیست. سایت رسمی وزارت نفت هیچ جزئیاتی درباره طرف مقابل قرارداد و حجم مالی قرارداد منتشر نکرده که چنین اتفاقی برای نخستین بار در صنعت نفت رخ می‌دهد؛ آن‌هم در دولتی که قرار بود مردمش محرم باشند و همه‌چیزش شفاف.

 

 

چندی پیش، گزارشی به سران نظام ارائه شد که نشان می‌داد، شرکت ملی نفت در این دوره میدان‌های مشترک را به حال خود رها کرده است، بنابراین به نظر می رسد مدیر عامل شرکت نفت فکر می کند امضای هر قراردادی در این زمینه، بهترین راه برای نشان دادن کارآیی است.

 

گفته می شود این قرارداد شامل امتیازات ویژه به شرکتی گمنام است که با توجه به دوران تحریم تنظیم شده بود ولی عجله شرکت ملی نفت برای امضای این قرارداد، درست در روزهایی که برجام در حال نهایی شدن است در نوع خود جالب و شائبه برانگیز است.

 

سرچی در موتورهای جستجو با کلیدواژه آوانگارد، به‌سادگی نشان می‌دهد این شرکت که حالا صاحب ۲۰ ساله لایه نفتی پارس جنوبی است، وجود خارجی ندارد و هیچ سابقه‌ای از این شرکت در دسترس نیست اما برخی منابع آگاه، از پشت پرده‌های عجیب این قرارداد می‌گویندکه نشان می دهد شرکت ملی نفت به گزارش‌های فنی و دقیق نهادهای نظارتی و امنیتی در این خصوص بی‌توجه بوده است.

 

در همین حال و در شرایطی که «آفتاب یزد» درباره شکل‌گیری «بابک زنجانی»های جدید هشدار داده، به نقل از «سعید میرترابی» کارشناس انرژی نوشته است: به هر حال، چون پارس جنوبی یک میدان مشترک نفت و گاز است از این نگاه که ما برای آن برنامه ریزی کنیم و برای بهره برداری آن اولویت در نظر بگیریم اتفاق خوبی است. چون ما برنامه مشترکی با قطر برای بهره برداری از این میدان نداریم، تاخیر در این امر باعث عقب افتادن ما می شود چون استفاده از این میدان مشترک در حال حاضر تبدیل به یک مسابقه شده است. ما در این امر وضع مطلوبی نداریم و عدم بهره برداری از آن به ضرر ما تمام خواهد شد.  با این حال باید جزئیات این قرارداد منتشر می‌شد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات