تاریخ انتشار : شنبه 20 بهمن 1403 - 23:21
کد خبر : 21816

ترامپ با تهران تماس می‌گیرد؟

ترامپ با تهران تماس می‌گیرد؟
باید دید که ترامپ در برابر اقدام جمهوری اسلامی در رد پیشنهاد وی چه خواهد کرد و آیا خود پیشگام تماس با تهران خواهد شد؟

«غیرعاقلانه، غیرشرافتمندانه و غیرهوشمندانه» توصیف شدن مذاکره با آمریکا در دیدار رهبر انقلاب با فرماندهان نیروی هوایی در روز نوزدهم بهمن‌ماه، آب سردی بود بر همه گمانه‌زنی‌ها و تحلیل‌ها درباره هموار شدن مسیر دیپلماسی میان ایران و آمریکا در دولت دوم ترامپ.

 

«دونالد ترامپ» هر چند دو روز قبل از این سخنرانی با امضای یادداشت ریاست جمهوری بازگشت «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی را کلید زد، اما هنگام امضای این سند و پس از آن دیدار با «بنیامین نتانیاهو» در واشنگتن خواستار دیدار با همتای ایرانی خود شده بود. وی اظهار داشت که برایش مهم نیست کدام طرف اول تماس را برقرار سازد و ممکن است خودش در این زمینه پیشگام شود.

 

مجموع اظهارات ترامپ طی روزهای اخیر از دید بسیاری ناظر بر تغییر رویکرد وی از حالت تهاجمی و تنش‌زایی به تعامل‌جویی بوده است هر چند برخی هم می‌گویند وی خواسته خود را طرفدار دیپلماسی نشان داده و با انداختن توپ مذاکره به زمین ایران، جمهوری اسلامی را از موضع انفعال به سمت خواسته خود یعنی کنترل تنش‌ها و امتیازستانی با کمترین هزینه بکشاند.

 

 

به گزارش «ایرنا»  پیش از سخنرانی رهبر انقلاب، با وجود آن که تحلیل مضمون اظهارات ترامپ، ۱۵ پالس مثبت و ۹ پالس منفی دارد اما اقدام عملی ترامپ که دستورات صریح و عملی به وزرای خزانه‌داری، خارجه، بازرگانی، دادستان کل و نماینده آمریکا در سازمان ملل داشت، بر خلاف مضمون سخنانش در فضای دیپلماسی عمومی، تبعات عینی دارد که می‌تواند برای کشورمان آسیب‌زا باشد.

 

مرتبط:

اولین نشانه‌های قطعی تمایل ایران و آمریکا به مذاکره

ترامپ۲ و سیگنال‌هایی که برای ایران بیشتر مثبت است

 

یکی از آسیب‌هایی که پیش از راه افتادن موج فشار حداکثری بسیاری انتظار آن را می‌کشیدند افت چشمگیر قیمت ریال بود که روز شنبه بیستم بهمن ماه کانال جدیدی را در برابر دلار پیش روی خود دید و به گزارش رسانه‌ها دلار در آستانه ۹۰هزار تومانی شدن قرار گرفت. سکه بهار آزادی هم رقم خیره کننده هفتاد و چهار و نیم میلیون را به خود دید تا نااطمینانی از آینده اقتصادی کشور به اوج برسد.

 

در فضایی که دیگر کمتر کسی درباره مذاکره با آمریکا سخن می‌گوید و حتی سخنگوی دولت هم از آلترناتیو چانه‌زنی با آژانس و اروپا رونمایی کرده، معدودی هنوز امیدوارند که اعلان ممنوعیت گفت‌وگو با آمریکا در روزهای آینده تبصره و استثنائاتی پیدا کند. به عنوان مثال «محمود واعظی» رئیس دفتر دولت دوم «حسن روحانی» اظهار داشته افرادی به دنبال این هستند تا فرمایشات مقام معظم رهبری را به گونه‌ای تفسیر کنند که ایشان با اصل مذاکره مخالف هستند، ولی آنچه که بنده از ابعاد بیانات ایشان استنباط کرده ام مسئله ایشان بی‌اعتمادی به دولت و شخص ترامپ رییس جمهور فعلی آمریکا است.

 

 

از سوی دیگر «مصطفی پورمحمدی» دبیر کل جامعه روحانیت مبارز و نامزد انتخابات اخیر ریاست جمهوری اظهار داشته اشکال ندارد مذاکره دوباره تجربه بشود؛ می‌شود، اما باید در جایش باشد. کسی اشتباه نکند که جمهوری اسلامی قرار است قهر کند. مذاکره به وقتش با عزت باید صورت بگیرد.

 

حال باید دید که ترامپ در برابر اقدام جمهوری اسلامی در رد پیشنهاد وی چه خواهد کرد و آیا خود پیشگام تماس با تهران خواهد شد؟

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات