این گرما آدم میکشد
این روزها گرمازدگی به یک بحران جمعی در کشورهای زیادی خصوصا در غرب آسیا تبدیل شده است. این بحران عمومی، مولد بیماریها و معضلات جسمی متعددی برای شهروندان کشورهای مختلف منطقه ازجمله ایران است. فراتر از آن، گرمای هوا و عوارض آن، منجر به ایجاد بحران انرژی در بسیاری از کشورها شده است. بخشی از معضل گرمازدگی، معطوف بهسلامت جسمی افراد، خصوصا کودکان و افراد سالخورده است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر از رشد ٧.۵ درصدی تقاضای برق نسبت به سال گذشته خبر داده و گفته است: دو هفته خیلی گرم را پیش رو داریم که از ابتدای این هفته شروع شده و انتظار می رود که تا پایان هفته آینده ادامه داشته باشد.
فراگیر شدن موج گرما باعث افزایش خطر کمآبی بدن شده است؛ مشکلی که اگرچه ممکن است کماهمیت جلوه کند اما پیامدهای جدی به همراه دارد و حتی ممکن است منجر به مرگ شود. به همین دلیل است که باید در قبال مشکل کمآبی که ناشی از تعریق شدید و کمبود آب و مواد معدنی در بدن است، هوشیار بود و در صورت بروز نشانههایی مانند احساس تشنگی، خشکی لبها و خستگی غیرعادی که ازجمله اولین علائم هشدار کمآبی بدن محسوب میشوند، به فکر چاره بود.
در این زمینه، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با «ایسنا» اظهار داشته شدت گرمازدگی میتواند از خفیف تا شدید باشد، اما باید توجه داشت که گرمازدگی را باید جدی گرفت چرا که عدم مداخله در زمان مناسب میتواند به مغز و ارگانهای حیاتی آسیب بزند و حتی باعث مرگ شود؛ فردی که دچار این عارضه می شود علائمی شایعی همچون گیجی، حالت تهوع، بیحالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق وگرفتگی عضلانی و تپش قلب شدید دارد.
مرتبط:
ما در میانه جنگ لانینا با النینو
پیشبینی آبوهوای دنیا تا پنج سال آینده
در ایران برف و باران نمیآید چون …
کمآبی ممکن است با یک کاهش وزن جزئی، معادل کمتر از ۵ درصد وزن فرد نیز همراه باشد. در این خصوص، هشدارهای آماری صریحی نیز داده شده است ازجمله اینکه مؤسسه مطالعاتی «فست کامپانی» (Fast Company) بهتازگی در گزارشی با اشاره به استقرار شدید موج گرما در خاورمیانه و نقش آن در بروز مشکلات متعدد برای کشورها بهویژه در حوزه تأمین انرژی برق نوشته است: در تابستان سال جاری غرب آسیا همانند بسیاری از نقاط جهان با امواج بیسابقه گرما روبهرو شده است و دمای هوا در برخی کشورها مانند کویت، عراق، اردن، امارات و عربستان را به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد رسانده است. مستند به این گزارش امواج شدید گرما علاوه بر پیامدهای منفی زیستمحیطی، آسیبهای بهداشتی فراوانی را نیز بههمراه خواهد داشت،بهعنوان نمونه در مراسم حج سال جاری به همین دلیل تعدادی از زائران بر اثرگرمازدگی جان خود را از دست دادند و گزارشهای متعددی از آتش گرفتن جنگلها و خودروهای پارکشده در آفتاب در روزهای گذشته منتشر شده است.
مراقبتهایی که باید در خصوص گرمازدگی صورت گیرد، صرفا معطوف به گروههای حساس نیست. جدا از گروههای حساس، لازم است کارگران و شهروندان نیز میزان حضور و فعالیت خود در فضاهای باز را کاهش داده و نسبت به روشهای مقابله با بیماری گرمازدگی آمادگی کامل را داشته باشند.
پوشش لباس مناسب و پرهیز از فعالیتهای زیاد در خارج از منزل ازجمله اقداماتی است که برای جلوگیری از مشکلات بهداشتی و درمانی مرتبط با گرما ضروری است.این گزارش اضافه میکند خسارتهای ناشی از افزایش شدید دما محدود به مسائل بهداشتی و درمانی نیست و کارشناسان بر این باور هستند که گرمای بیشازحد همچنین عوارض گستردهای برای زیرساختهای انرژی و حملونقل در خاورمیانه به همراه خواهد داشت.افزایش مصرف انرژی برق، افزایش مصرف سوخت بنزین، ایجاد ترافیکهای گسترده، آتش گرفتن خودروها و ترکیدن لاستیک خودروها ازجمله چالشها و عوارضی است که افزایش دما به همراه داشته است.
همچنین مجله «نیچر» (Nature) بهتازگی به جزئیات اثرات گرمای شدید هوا بر زندگی مردم پرداخته و در این رابطه پیشبینی کرده دمای هوا در غرب آسیا تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۱. ۵ درجه افزایش خواهد یافت.
افزایش بی سابقه دما در نیمه اول فصل تابستان، علاوه بر تشدید گرمازدگی، میتواند به شیوع بیماریهایی خطرناکتر از گرمازدگی منجر شود. «علیرضا زالی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که برخی از بیماریها نظیر سالک، مالاریا، وبا و…، در فصل گرما افزایش مییابد، بیان داشته تعریق باعث کاهش آب و املاح بدن از جمله پتاسیم میشود و عوارض زیانباری به دنبال دارد.
«ایرج خسرونیا» رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران هم در گفتوگو با «مهر» اظهار داشته است: با گرم شدن هوا، شاهد شیوع بیماریهای رودهای هستیم که دلیل آن، استفاده از آب، سبزیجات و میوههای آلوده است.
بر اساس گزارش سال گذشته میلادی سازمان جهانی هواشناسی گرمای شدید خطرناک ترین نوع تغییرات لجامگسیخته آب و هوایی است. برآوردها حاکی است بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ سالانه حدود ۴۸۹ هزار نفر در اثر گرما جان خود را از دست دادهاند و آسیا به خصوص تحت فشار فوقالعادهای قرار گرفته و ۴۵ درصد از مرگها را متحمل شده است.
برچسب ها :آب و هوا ، اخبار ، ایران ، ایران مامن ، بی آبی بدن ، تابستان ، تغییرات آب و هوایی ، تغییرات اقلیمی ، جامعه ، حرارت ، خاورمیانه ، خبر ، دمای هوا ، سلامت ، قطعی برق ، گرما ، گرمازدگی ، محیط زیست
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0