ایران و آمریکا؛ فرصتهای از دسترفته و پیش رو
با روی کار آمدن دولت طرفدار مذاکره با غرب در تهران، تداوم حضور دموکراتها به رهبری «کامالا هریس» در کاخ سفید از دید بسیاری میتوانست تجربهای را شبیه آنچه در جریان برجام اتفاق افتاد رقم بزند و تکرار رویدادهای سال ۲۰۱۵ برای سال ۲۰۲۵ چندان دور از دسترس نبود.
البته دیدگاههای مخالف این نگاه به آینده مناسبات تهران و واشنگتن هم کم نبود. بر اساس برخی دیدگاهها ایران در جریان مذاکراتی که در دولت سیزدهم با طرفهای غربی و به صورت غیرمستقیم با آمریکا داشت به دنبال گرفتن تضمین برای توافقی بود که یک دولت جمهوریخواه نتواند آن را مانند سال ۲۰۱۸ بر هم بزند. حالا اگر توافقی هم در کار باشد لاجرم با دولت «دونالد ترامپ» حاصل خواهد شد؛ دولتی که از بیستم ژانویه ۲۰۲۵ کار خود را در کاخ سفید آغاز خواهد کرد.
مرتبط:
کسانی که به ترامپ رای میدهند و آنهایی که به هریس
نکته قابل تامل اینکه جمهوریخواهان با کسب اکثریت سنا، کنگره را نیز در دست گرفتهاند و ترامپ دیگر چالش چندانی با قانونگذاران آمریکایی نخواهد داشت. بنابر این با دستی گشاده برنامههایش در سیاست خارجی را دنبال خواهد کرد.
هر چند سخنگوی دولت چهاردهم در روز پیروزی ترامپ اعلام داشت نتیجه انتخابات آمریکا ارتباط مستقیمی با ما ندارد اما مشخصا دیگر اوضاع برای ایران مانند قبل نخواهد بود؛ حداقل اینکه فروش نفت حتی به چینیها مانند دوره ریاست جمهوری «جو بایدن» با اغماض وزارت خزانه داری آمریکا که مسئول پیگیری تحریمها بود احتمالا پیش نخواهد رفت ضمن اینکه خوشحالی صهیونیستها به رهبری «بنیامین نتانیاهو» به خاطر بازگشت ترامپ به کاخ سفید، موید این واقعیت است که ملاحظات برخورد سخت با اسرائیل برای ایران بیشتر از قبل خواهد شد.
از نگاه بسیاری از ناظران، طی چهار سال دوره حکومت دموکراتها در آمریکا به شکلی میشد اختلافات پرهزینه با این کشور را کاهش داد حال آن که به دلیل بروز جنگ اوکراین و سیاست روسها در کشاندن پای ایران به این جنگ و متعاقب آن جنگ غزه، روز به روز مناقشات میان تهران با پایتختهای غربی بیشتر و بر عمق تعارضات افزوده شد.
ترامپ طی روزهای گذشته چندین بار اعلام کرده قصد آسیب زدن به ایران را ندارد و تنها به دنبال جلوگیری از دستیابی تهران به تسلیحات هستهای است. در مقابل، برخی از احتمال تغییر دکترین هستهای کشورمان سخن میگویند.
در این شرایط اصلیترین عنصر امیدوارکننده در زمینه کاهش سطح تعارضات میان ایران و آمریکا، مواضع ترامپ در زمینه لزوم پایان دادن به جنگ در شرق اروپا و خاورمیانه است که ممکن است به کاهش سطح اصطکاک میان ایران با حامیان غربی کیف و تلآویو منجر شده و فرصتی را برای فعال شدن دیپلماسی پنهان یا آشکار برای جمهوری اسلامی ایران فراهم سازد.
برچسب ها :آمریکا ، اخبار ، اروپا ، اسرائیل ، اقتصاد ، ایران ، ایران مامن ، بایدن ، برجام ، بین الملل ، تحریم ، ترامپ ، تهران ، جمهوريخواه ، جنگ اوکراین ، جهان ، خاورمیانه ، خبر ، دلار ، دموکرات ، دولت ، دولت سیزدهم ، روسیه ، سیاست ، سیاست خارجی ، غزه ، مذاکرات هسته ای ، هریس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0