تاریخ انتشار : دوشنبه 17 دی 1403 - 23:37
کد خبر : 21715

جنین‌هایی که تنها ساقط نمی‌شوند

جنین‌هایی که تنها ساقط نمی‌شوند
از دید بسیاری از ناظران، بخشی از نوزادانی که در کشور به دلایل مختلف سقط می‌شوند، به دنیا آمدنشان می‌توانست مشکلات جمعیتی کشور را تا حدی رفع کند.

با وجود تبلیغات مکرر برای فرزندآوری، اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور با اهداف سیاست‌های کلی جمعیت همراهی نمی‌کند. بنابر اعلام سازمان ثبت احوال کشور و براساس اطلاعات مرکز رصد جمعیت کشور، در سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۴۸ ولادت در کشور به ثبت رسید تا روند فرزندآوری باز هم کاهشی شود.

 

به تازگی «محمدرضا ظفرقندی» وزیر بهداشت اعلام کرده نرخ باروری اکنون از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و اگر به ۱.۱ برسد در چاله و چاه جمعیتی گرفتار می‌شویم. طبق بررسی‌های ما در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که بسیار جای نگرانی دارد.

 

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور هم در این باره اظهار داشته «کشور ما در سال ۲۱۰۰ دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد. در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشان‌دهنده سرعت بالای روند سالمندی است.»

 

در این وضعیت و از دید بسیاری از ناظران، بخشی از نوزادانی که در کشور به دلایل مختلف سقط می‌شوند، به دنیا آمدنشان می‌توانست مشکلات جمعیتی کشور را تا حدی رفع کند.

 

 

در یکی از تازه‌ترین آمارهای رسمی درباره سقط جنین، «انسیه کتابچی» معاون نظارت و پایش ستاد ملی جمعیت اواخر آذرماه اعلام داشت: سالانه ۱۰ هزار مورد سقط قانونی با مجوز سازمان پزشکی قانونی در بیمارستان‌ها و به‌ صورت رسمی انجام می‌شود. آمار سقط‌های غیرقانونی اما بسیار بیشتر است و در پژوهش‌های مختلف دانشگاهی و گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت، تا بیش از ۵۰۰ هزار مورد سقط غیرقانونی در سال اعلام شده است.

 

همزمان، نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در برنامه‌ای تلویزیونی گفت روزانه هزار سقط جنین غیرقانونی در کشور صورت می‌گیرد. بیش از ۸۰ درصد این موارد هم در منازل توسط پدر و مادر و از طریق تهیه دارو از فضای مجازی انجام می‌شود.

 

مرتبط:

خواب سنگین جمعیت‌سازها

ایران برای فرار از تله جمعیتی راه ژاپن را می‌رود یا روسیه؟

سراشیبی جمعیت

کالبدشکافی قانونی که می‌خواهد «جمعیت» به بار آورد

 

انجام سقط جنین‌های غیرقانونی علاوه بر تبعات جمعیتی برای کشور، تهدیدی جدی برای سلامت مادرانی است که دست به این اقدام می‌زنند؛ مادرانی که اگر موفق به سقط جنین با دارو نشوند، اغلب مجبورند در محیط‌های زیرزمینی دست به عمل «کورتاژ» بزنند که مخاطرات خاص خود را دارد. به گفته یک متخصص زنان که نخواست نامش انتشار یابد، «برخی بارداری‌ها خودبه‌خود مشکل دارند. حالا اگر کسی در یک مرکز غیربهداشتی و زیرزمینی، این کار را بکند، اگر دچار خونریزی شد، جان او به خطر می‌افتد. اتاق عمل و پزشک متخصصی در کار نیست که بتوان به داد او رسید و آن کسی که زیرزمینی و به‌اصطلاح غیرقانونی این کار را انجام می‌دهد نمی‌تواند به اورژانس زنگ بزند و برای بیمار کمک بخواهد، چون مجرم است.»

 

«مهسا احمدپور» دیگر متخصص زنان و زایمان با تایید این موضوع می‌گوید: «اگر سقط درست انجام نشده باشد به رحم زن صدمه وارد می‌شود. ممکن است به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و پزشکی، دچار عفونت بشود. مواردی وجود دارد که عفونت رحم خیلی دیر خود را نشان می‌دهد. طولانی شدن مدت عفونت عوارض غیرقابل جبرانی به همراه دارد و ممکن است فرد مجبور شود به‌خاطر عفونت با چسبندگی، رحم و تخمدان‌هایش را دربیاورد و این کار به‌خصوص در سن کم برای یک زن مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند، کمترین آن این است که دیگر نمی‌تواند صاحب فرزند شود. چون تخمدان‌هایش را درآورده است به هورمون وابسته می‌شود و یک‌دفعه می‌بینیم که فردی با ۳۰ سال سن، بدنی مثل یک زن ۵۰ ساله دارد. بدترین حالت هم این است که عفونت رحم شکم را درگیر کند و میکروب وارد خون شود. در آن صورت دیگر به‌سختی می‌توان بیمار را نجات داد. »

 

در مطالعات پیمایشی وزارت بهداشت، ۸۰ درصد از کسانی که سقط عمدی انجام داده‌اند، اعلام پشیمانی کرده‌اند و ۷۷ درصد از آنان گفته‌اند که به دیگران پیشنهاد نمی‌کنند این کار را انجام دهند. این مطالعات نشان‌دهنده وجود ارتباط فطری و عاطفی بین مادر و جنین و همچنین تأثیرات تلخ سقط بر روح و روان مادران است.

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات