فقرا بیشتر سرطان زودرس میگیرند

بر اساس بررسیهای تازه در حوزه انکولوژی (سرطانشناسی) از سال ۱۹۹۰، تعداد بزرگسالان زیر ۵۰ سال مبتلا به سرطان به طور چشمگیری در سراسر جهان افزایش یافته است. مسئله نگرانکننده این است که به نظر نمیرسد سرطانهای زودرس ( زیر ۵۰ سال) در حال کاهش باشد و همچنین نباید انتظار داشته باشیم افزایش غربالگری به
بر اساس بررسیهای تازه در حوزه انکولوژی (سرطانشناسی) از سال ۱۹۹۰، تعداد بزرگسالان زیر ۵۰ سال مبتلا به سرطان به طور چشمگیری در سراسر جهان افزایش یافته است. مسئله نگرانکننده این است که به نظر نمیرسد سرطانهای زودرس ( زیر ۵۰ سال) در حال کاهش باشد و همچنین نباید انتظار داشته باشیم افزایش غربالگری به تنهایی قادر به بهبود وضعیت باشد.
به گزارش «ساینس آلرت» (scienceAlert) محققان پیش از این تحقیق میدانستند که از دهههای ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰، سرطان بعد از ۵۰ سالگی، روند افزایشی دارد، اما چیزی که سرطانشناسان میخواستند بدانند این بود که آیا سرطان زودرس یا سرطان در افراد زیر ۵۰ سال هم در حال افزایش است.
به همین منظور دانشمندان به بررسی دادههای ۱۴ نوع سرطان پرداختهاند: سرطان سینه، کولورکتال (CRC)، سرطان آندومتر، مری، مجرای صفراوی خارج کبدی، کیسه صفرا، سر و گردن، کلیه، کبد، مغز استخوان، پانکراس، پروستات، معده و تیروئید.
بر اساس دادههای جهانی، همه سرطانها بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ در بزرگسالان زیر ۵۰ سال در حال افزایش بوده است.
با توجه به این یافتهها، این طور به نظر میرسد که بروز CRC دیررس (در متولدین اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰) در دهه ۱۹۵۰ شروع به افزایش کرد در حالی که شیوع CRC زودرس (در متولدین اواسط قرن ۲۰) افزایش نداشته است.
بنابراین چه چیزی تغییر کرده است تا افرادی که پس از دهه ۱۹۹۰ به ۵۰ سالگی رسیدهاند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان زودرس باشند؟
یکی از بزرگترین تغییرات، افزایش غربالگری است که بدون شک به افزایش نرخ تشخیص سرطانهای زودرس کمک کرده است. دانشمندان میگویند که غربالگری کافی نیست به ویژه که برخی از سرطانهای زودرس حتی در کشورهایی که برنامههای غربالگری ندارند در حال افزایش است.
دانشمندان معتقدند که امروزه در یافتن سرطانهای زودرس بهتر عمل میکنیم و شواهد نشان میدهد که تغییر در میزان سرطان در واقع زودتر اتفاق افتاده است.
و اما دلیل سرطانهای زودرس چیست؟ به گزارش خراسان از ساینس آلرت، بر کسی پوشیده نیست که از دههها پیش تاکنون زندگی ما بسیار تغییر کرده است. به ویژه از زمان ظهور غذاهای فراوری شده این تغییر محسوستر است.ترکیبی از رژیم غذایی، سبک زندگی، افزایش وزن و زندگی در محیط آلوده، دلیلهای مهم افزایش سرطان هستند. همه این عوامل از دهه ۱۹۵۰ به طور قابل توجهی افزایش یافتهاند.
این مطالعه به دور از نتیجه گیری است و مروری بر مطالعات موجود است، اما این تحقیقات نشان میدهد که «افزایش سرطانهای زودرس احتمالاً در کشورهای فقیر و با درآمد کم به طور برجستهای بیشتر است و در این کشورها باید بیشتر نگران اپیدمی سرطان زودرس باشیم.» همچنین دانشمندان تنها راه مقابله با سرطانهای زودرس را تغییر سبک زندگی ، داشتن تحرک بیشتر، خوردن غذاهای سالم و ارگانیک و تلاش برای داشتن وزن متناسب میدانند.
برچسب ها :انکولوژی ، ایران مامن ، جامعه ، سرطان ، سرطان زودرس ، سرطان شناسی ، سلامت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0