تاریخ انتشار : شنبه 15 دی 1403 - 22:55
کد خبر : 21710

تصویب FATF برای ورود موثر به فرایند رفع تحریم

تصویب FATF برای ورود موثر به فرایند رفع تحریم
بسیاری از ناظران منتظرند تا مانند شورای عالی فضای مجازی، اعضای مجمعی که سران سه قوه در آن حضور دارند با خواسته دولت برای تایید لوایح FATF موافقت کنند.

فعالان تجاری و کارشناسان روابط خارجی بارها طی سال‌های اخیر تاکید کرده‌اند خودتحریمی ایران در نپوستن به دو شاخه و کنوانسیون مهم FATF که منجر به حضور در لیست سیاه این نهاد بین‌المللی شده گاه آثاری مخرب‌تر از تحریم‌ها برجای گذاشته است.

 

حالا با جدی‌تر شدن ورود ایران به مذاکرات با غربی‌ها و حتی احتمال نشستن نمایندگان تهران بر سر میز داد و ستد دیپلماتیک با آمریکایی‌ها در دولت «دونالد ترامپ»، گفته می‌شود لوایح پیش نیاز پیوستن به کارگروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF بار دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت.

 

خبر موافقت رهبر انقلاب با بررسی مجدد لوایح «سی اف تی» و «پالرمو» در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرایم‌سازمان‌یافته را «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری هفته گذشته اعلام کرد.

 

پس از اعلام این خبر، بسیاری از ناظران منتظرند تا مانند شورای عالی فضای مجازی، اعضای مجمعی که سران سه قوه در آن حضور دارند با این خواسته دولت یعنی تایید لوایح موافقت کنند.

 

 

تاثیر این خبر به حدی بود که روند بازاری را که تا چند روز قبل نزولی شده بود تغییر داد و شاخص کل را سبزپوش کرد. فعالان بازار سرمایه انتظار دارند که پیوستن ایران به FATF باعث کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری در اقتصاد شود و جریان ورودی پول حقیقی به سمت بازار سرمایه ایران نیز افزایش یابد.

 

طی این روزها بسیاری از مخالفان FATF در مجمع که قبلا شمشیر را در نفی لوایح دوگانه از رو بسته بودند، مواضع نرم‌تری را اتخاذ کرده‌اند از جمله «سیدمصطفی میرسلیم» که گفته از نظر فنی برای کشور ما مراعات قواعدی که در گروه ویژه اقدام مالی وضع شده، سودمند است و شایسته است نظام مالی کشور و بانکداری ما عقب ماندگی کنونی خود را جبران کند و برای ارائه خدمات هرچه شایسته‌تر با استفاده از تجربیات مثبتی که از FATF حاصل شده، اقدام کند.

 

مرتبط:

خروج FATF از بایگانی و نامه پزشکیان در راه مجمع

یک قدم کوچک در پرونده FATF با عصای برجام

 

این عضو مجمع البته بعدتر بیان داشته موضوع اف ‌ای ‌تی ‌اف جنبه مردمی ندارد، این موضوع سیاست بین‌المللی است و آن چیزی که باید تکلیفش را برای مردم مشخص کنیم، ارزش پول ملی ما است؛ این برای مردم مهم است.

 

با این حال و به گفته «یحیی آل اسحاق» عضو حزب موتلفه و وزیر بازرگانی دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، همان‌طور که آقا مجوز دادند و دولت هم به دنبال آن است، واقعیت‌های اقتصادی و شرایط زمانی ایجاب می‌کند که تجدیدنظر جدی در این خصوص صورت بگیرد. به نظر من، این نظر جدید قطعاً غیر از نظر قبلی خواهد بود، زیرا اقتضائات تغییر کرده است.

 

«حشمت الله فلاحت پیشه» رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم هم اخیرا اظهار داشته، جای تاسف است که عده ای هنوز با این موضوع برخوردی جناحی می کنند. البته اگر عمر دولت مرحوم رئیسی کفاف می‌داد، حتما FATF تصویب شده بود. در حال حاضر نیز شاهد این هستیم که برخی محافل رسانه‌ای و سیاسی دوباره شروع به کارشکنی کرده‌اند، معتقدم که تنها مانع FATF در ایران برخوردهای جناحی و کاسبی تحریم بوده است.

 

اشاره فلاحت پیشه را می‌توان مستقیما متوجه پایداری‌ها دانست که بیشترین تکاپو را علیه FATF به راه انداخته‌اند؛ از درخواست مناظره با حامیان اف ای تی اف تا کلید زدن استیضاح «عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد با حدود ۷۰ امضا که دلیل اصلی آن از دید بسیاری حمایت بی حد و حصر همتی از تصویب، لوایح یادشده بوده است.

 

با این حال، در صورتی که بین سران قوا با رهبری اتفاق نظر در این زمینه حاصل شده باشد به نظر نمی‌رسد این مخالفت‌ها راه به جایی ببرد و فرایند تصویب لوایج باقی مانده به سرانجام خواهد رسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات