کفه سنگین ضدفیلترها؛ خبری در راه است؟
بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم، شباهت اظهارات وزیر ارتباطات جدید با سلف وی در زمینه موانع رفع فیلترینگ و مشروط بودن فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی به پذیرش قواعد مورد نظر ایران باعث شد تا بسیاری به این نتیجه برسند که قرار نیست یکی از وعدههای اصلی «مسعود پزشکیان» به نتیجه مشخصی برسد.
این در حالی بود که تقریبا همه نامزدهای انتخابات اخیر در شعارهایشان از زیانهای تداوم وضع موجود که باعث گرایش مردم به فیلترشکنها شده انتقاد میکردند و همچنین گفته میشد پزشکیان توانسته نظر مساعد رئیس دو قوه دیگر را برای تغییر در وضعیت دسترسی عامه مردم به اینترنت جلب کند.
در گیر و دار مذاکرات دولتیها با دستگاههای دخیل در تصمیمسازیهای اینترنتی، «علی مطهری» نایب رئیس مجلس دهم در مصاحبهای اظهار داشت تعداد آرای دولت برای رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی کم است و بیشتر اعضا مخالف این اقدام هستند.
حالا اما به نظر میرسد دولت دست کم در مواضع اعلانی خود برای دستیابی به هدف کاهش حجم فیلترینگ تغییر تاکتیک داده و اتفاقا از دریچه استدلالهای مخالفان رفع فیلترینگ که عمدتا از جنس امنیتی است میکوشد نظر آنان را تغییر دهد.
در همین زمینه «ستار هاشمی» وزیر ارتباطات در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود صراحتا ریشه افزایش حملات سایبری طی ۲سال اخیر را افزایش استفاده از فیلترشکن ها دانست. به گفته وی، طبق آمار بیش از ۸۰ درصد کاربران از وی پی ان ها استفاده می کنند که این خود مهم ترین عامل نفوذ بدافزارها به شبکه سایبری کشور است.
مرتبط:
اینترنت و فیلترینگ؛ آش همان است و کاسه همان
دولتی که میگوید ضدفیلتر است با استارتآپها چه میکند؟
سر سیمِ سیمکارتهای بیفیلتر در دست کیست؟
تابستان امسال، نخستین گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت از عملکرد سامانه مقابله با حملات منع خدمت توزیعشده منتشر شد که آمارهای آن نشان میداد شبکه اینترنت کشور که هک سازمان ثبتاحوال در سال گذشته و پمپ بنزین ها نمونه ای از آن به شمار میآید تحت تاثیر تداوم سیاستهای محدودکننده و فیلترینگ، ناامن شده است. طبق این گزارش طی ۲۱ ماه معادل ۴۳۰ هزار حمله DDoS به ۷۹ هزار مقصد سایبری در کشور صورت گرفته و نسبت بزرگترین حمله منع خدمت توزیع شده کشور به بزرگترین حمله ثبت شده در جهان ۴۹.۲ درصد است. کارشناسان امنیت شبکه تصریح کردند که شبکه ایران بهدلیل فیلترینگ و استفاده گسترده از فیلترشکن بسیار آلوده و آسیبپذیر شده و به همین دلیل بهشت هکرهاست.
در این زمینه سخنگوی دولت هم اعلام داشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی، در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیدهایم، اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمعبندی نهایی حاصل نشده
در این فضا، صدای طیفهای مختلف ضدفیلتر بلندتر از همیشه به گوش میرسد؛ از آیتالله علوی بروجردی که با اشاره به آسیبهایی مانند مهاجرت نخبگان و عقبماندگیها کشور در مسیر پیشرفت بیان داشته فیلترینگ آسیب جدی به پیشرفت علوم مختلف خواهد زد تا سران بزرگترین پلتفرمهای مجازی مانند دیجیکالا و دیوار که خواستار رفع فیلترشدهاند.
در این میان، انتشار این اظهار نظر «ایلان ماسک» مدیر شرکت اسپیسایکس که «سیستم جدید استارلینک، امکان اتصال به اینترنت را برای موبایل بدون نیاز به تجهییزات خاصی فراهم می کند» گویا ضرورتهای بازنگری در تصمیمات اینترنتی را بیشتر از همیشه پیش چشم طرفداران تداوم فیلترینگ عیان ساخته است.
برچسب ها :ایران ، ایران مامن ، اینترنت ، جامعه ، دولت ، دولت چهاردهم ، سیاست ، شورای عالی فضای مجازی ، فیلترینگ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0