تاریخ انتشار : شنبه 6 بهمن 1403 - 21:35
کد خبر : 21783

گرانی با مذاکره درمان می‌شود یا کوپن؟

گرانی با مذاکره درمان می‌شود یا کوپن؟
برخی روی موج «انتظارات تورمی» جهش قیمت‌ها تا ابتدای سال نو را پیش‌بینی می‌کنند و از «دلار ۱۰۰ هزار تومانی» می‌گویند. در مقابل، گروهی خوش‌بینانه به انتظار شروع مذاکرات ایران و غرب و حتی مذاکره مستقیم تهران و واشنگتن نشسته‌اند.

آخرین آمار تورم در کشور می‌گوید: نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور در دی‌ماه به ۳۲.۰ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه آذر، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.

 

با وجود این اعلام مرکز آمار ایران در اوایل بهمن‌ماه، برخی روی موج «انتظارات تورمی» جهش قیمت‌ها تا ابتدای سال نو را پیش‌بینی می‌کنند و از «دلار ۱۰۰ هزار تومانی» می‌گویند. در مقابل، گروهی خوش‌بینانه به انتظار شروع مذاکرات ایران و غرب و حتی مذاکره مستقیم تهران و واشنگتن نشسته‌اند.

 

در این زمینه «مرتضی عزتی» اقتصاددان به «ایلنا» گفته است آنهایی که این جو هیجانی را ایجاد می‌کنند یا نوسانگیر هستند یا افراد مطلع نیستد چرا که تقاضای واقعی برای دلار در بازار وجود ندارد که بتواند دلار را به ١٠٠ هزار تومان در کمتر از دو ماه آینده برساند؛ در صورتی دلار به ١٠٠ هزار تومان می‌رسد که برنامه و خواست دولت دلار ١٠٠ هزار تومانی باشد.

 

 

به گفته وی، خبر مذاکرات ایران با اروپا می‌تواند برای بازار آرامش بخش باشد و مذاکرات ایران با آمریکا می‌تواند منجر به سقوط نرخ دلار به کانال ٧٠ هزار تومانی شود مگر اینکه دولت نخواهد نرخ دلار پایین بیایید.

 

مرتبط:

تورم توی کوله پشتی مدرسه

یارانه نقدی به کار می‌آید یا کوپن؟

 

با این حال، گرانی از موضوعاتی است که در رسانه‌ها بازتاب می‌یابد. به گزارش «خراسان» عمده کالاهای اساسی سفره خانوار در ۶ ماه گذشته روی دور افزایش قیمت بوده اند و در تازه ترین مورد هم روغن و چای پس از مدتی کمبود در بازار در یک ماه گذشته افزایش قیمت داشتند.

 

این گزارش می‌افزاید: وضعیت بازار روغن همچنان ملتهب است و به رغم افزایش قیمت ۱۵ درصدی در دی ماه که با حاشیه‌های فراوان و اخبار مختلفی هم همراه بود، اما کمبود و توزیع قطره چکانی شرکت‌ها بازار را همچنان در انتظار دور دیگری از افزایش قیمت ها نگه داشته است. افزایش حدود ۵۰ درصدی قیمت انواع چای خارجی هم مشخصا متاثر از التهابات اخیر بازار ارز بوده است و حبوبات هم که در ۶ ماه گذشته همواره در حال افزایش قیمت بوده، همچنان با دور تند در حال ادامه دادن همین مسیر هستند. قیمت صیفی جات هم همچنان بالاست و می توان این طور استنباط کرد که به رغم این افزایش قیمت‌ها اما صادرات این محصولات همچنان ادامه دارد.

 

در این فضا موضوع امتداد کالابرگ از دولت سیزدهم به چهاردهم هم مطرح است. در این زمینه رئیس مجلس از اختصاص کالابرگ الکترونیکی برای ۱۵ کالای اساسی در قانون بودجه ۱۴۰۴ خبر داده و گفته است: دولت مکلف به جبران افزایش قیمت‌ها از طریق این طرح است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات