تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 - 22:36
کد خبر : 21721

بی‌برقی یا بی‌ عقلی؟

بی‌برقی یا بی‌ عقلی؟
ه جای واردات میلیارد دلاری مازوت از کشور عراق آیا امکان واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود نداشت به شکلی که عراقی‌ها مثلا با صادرات مجدد پنل‌های خورشیدی بدهی خود به ایران را بپردازند؟

بعد از گذشت سال‌ها تکذیب مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های نزدیک شهرهای بزرگ، بالاخره تایید شد که به دلایلی مانند ذخیره‌نکردن یا به عبارتی پیش‌خور کردن سوخت نیروگاه‌ها، چاره‌ای جز سوخت مازوت وجود ندارد چرا که در غیر این صورت برقی برای مصارف صنعتی و خانگی در کار نیست.

 

اواسط آبان‌ماه بود که با ورود زودهنگام شهرهای بزرگ به وضعیت وارونگی، معاون اجرایی رئیس‌جمهور اعلام کرد به دنبال بررسی‌ها و پس از دستور آقای پزشکیان به دلیل آلودگی خاص در مناطق اراک، کرج و اصفهان ناشی از مازوت‌سوزی (حدود ۱۶ میلیون تن مازوت‌سوزی) که باعث آلودگی هوا و بیماری می‌شود، مازوت‌سوزی متوقف می‌شود.

 

یک ماه بعد و به گزارش «مهر» در هفدهم آذرماه، خبر آمد که مجدد مازوت‌سوزی در نیروگاه‌هایی که مازوت‌سوزی در آن‌ها ممنوع شده بود، انجام شده است.

 

مرتبط:

با آلودگی هوا به اندازه اوج دوران کرونا تلفات می‌دهیم

نفس‌تنگی روزهای بی‌برقی

یا هوا یا برق و گاز!

 

ناگزیر بودن مازوت‌سوزی، همراه شده با برخی اخبار تاییدنشده و گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه برای ادامه کار نیروگاه‌ها حتی کمبود مازوت پیش آمده است. چند روز پیش رسانه‌ها به نقل از تارنمای «نفت عراق» نوشتند عراق روزانه ۱۹۰ هزار بشکه نفت کوره با حجم سولفور زیاد را به تاجرانی که از طرف جمهوری اسلامی معرفی شده‌اند، تحویل می‌دهد تا از این طریق بتواند بدهی‌های واردات انرژی از ایران را پرداخت کند. عراق، برق و گاز از ایران وارد می‌کند.

 

خبر واردات مازوت و اذعان، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس مبنی بر این که در شش ماهه امسال به اندازه کل سال ۱۴۰۲ مازوت در کشور مصرف شده است، در حالی است که این روزها در رسانه‌ها آمار مختلفی درباره آثار و تبعات آلودگی هوا و بروز این تبعات به شکل‌های مختلف به ویژه سرطان منتشر می‎شود.

 

 

یکی از آخرین این اظهارنظرها مربوط به سخنان «علیرضا رئیسی» معاون وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران است که با اشاره به ضرر ۱۲ میلیارد دلاری کشور از آلودگی هوا بیان داشته «در کشور ما ۳۰ تا ۳۵ هزار مرگ در سال به دلیل آلودگی هوا رخ می‌دهد. در شهر تهران سالانه ۷ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا داریم.»

 

در این شرایط پرسشی که مطرح می‌شود اینکه صادرات محصولات انرژی به کشورهایی مانند ترکیه و عراق چه کسری از این خسارت کلان را پوشش می‌دهد یا اینکه به جای واردات میلیارد دلاری مازوت از کشور عراق آیا امکان واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود نداشت به شکلی که عراقی‌ها مثلا با صادرات مجدد پنل‌های خورشیدی بدهی خود به ایران را بپردازند؟

 

بنابر اعلام  «عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو، ظرفیت فعلی نیروگاه‌های خورشیدی کشور رقم ناچیزی نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ مگاوات است و پیش‌بینی می‌شود که تا سال آینده این رقم به بیش از ۳ تا ۴ هزار مگاوات برسد.

 

در شرایطی که بسیاری از به صرفه نبودن استفاده از تجهیزات تولید برق خورشیدی در خانه‌ها و محیط های شهری سخن می‌گویند، گروهی از کارشناسان انرژی، نصب این تجهیزات در کویرهای پرنور ایران را سرمایه‌گذاری مطمئن توصیف می‌کنند که علاوه بر کاهش مشکلات برقی و زیست محیطی کشور، استهلاک چندانی در شبکه انتقال انرژی ندارد یا لااقل تبعاتی مانند آلودگی و سرطان را به بار نخواهد آورد.

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مداد مشکی

کسب‌وکار
تبلیغات