آیا ادرار و مدفوع بیماران مبتلا به کرونا، آلوده به ویروس است؟
ویروس کرونا نه تنها دستگاه تنفسی، بلکه سایر دستگاه های بدن، از جمله دستگاه گوارش و ادراری را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند باعث بروز علائمی مانند اسهال، تهوع، استفراغ و ناراحتی شکمی و همچنین اختلال در عملکرد کلیه در افراد مبتلا شود. به گزارش «ایران مامن»، معمولترین راه انتقال ویروس کرونای جدید
ویروس کرونا نه تنها دستگاه تنفسی، بلکه سایر دستگاه های بدن، از جمله دستگاه گوارش و ادراری را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند باعث بروز علائمی مانند اسهال، تهوع، استفراغ و ناراحتی شکمی و همچنین اختلال در عملکرد کلیه در افراد مبتلا شود.
به گزارش «ایران مامن»، معمولترین راه انتقال ویروس کرونای جدید ازطریق قطرات تنفسی است که هنگام سرفه و عطسه ایجاد میشود اما پژوهشگران به دنبال یافتن راه های احتمالی دیگر انتقال ویروس مانند ادرار و مدفوع هستند. با توجه به این موضوع، سوال این است که آیا امکان دارد این ویروس در ادرار یا مدفوع افراد بیمار وجود داشته باشد؟
امکان وجود ویروس کرونای جدید در ادرار و مدفوع افراد مبتلا وجود دارد. نتایج یک مطالعه نشان می دهد که در برخی از بیماران حتی بعد از منفی شدن نمونه های گرفته شده از حلق، تست ویروس کرونا در مدفوع آنها مثبت گزارش شده است. در مطالعات مختلف، مشاهده شده است که در مواردی تست مدفوع پس از ۱۰ روز بهبودی فرد بیمار هنوز مثبت است و این نشان دهنده وجود طولانی مدت ویروس در مدفوع است. همچنین مدت زمان وجود ویروس به طور قابل توجهی در نمونه های مدفوع طولانی تر از نمونه های حلق و خون است. لذا در مقایسه با نمونه های حلق، تشخیص ویروس کرونای جدید در نمونه های مدفوع به همان اندازه می تواند دقیق باشد.
در خصوص وجود ویروس در ادرار، مطالعات مختلف نشان داده اند که هیچ یک از نمونه های ادرار افراد مبتلا، مثبت گزارش نشده است. از طرفی در تعدادی از مطالعات انجام شده در نمونه محدود، ویروس در رسوبات ادرار مشاهده شده است. در مطالعه دیگری که بار ویروسی در نمونه های حلق، مدفوع، خون و ادرار بیماران اندازه گیری شد، نتایج این گونه بود که فقط در یک مورد از بیماران مورد مطالعه، ویروس در ادرار مشاهده شد در صورتی که در بیش از نیمی از این نمونه ها، وجود ویروس در مدفوع تایید شد. لازم به ذکر است که بر اساس مطالعات، بیماران دارای تست مدفوع مثبت، لزوما علائم گوارشی را تجربه نمیکنند و وجود ویروس در مدفوع هیچ ارتباطی با شدت عفونت ریه ندارد. همچنین پس از رفع علائم بالینی، ویروس می تواند مدت طولانی تری در دستگاه گوارش وجود داشته باشد.
به گزارش «ایران مامن» و به نقل از «کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران»، مطالعات مختلف نشان می دهند که ویروس کرونای جدید می تواند در مدفوع وجود داشته باشد اما شواهد دقیقی برای اثبات وجود ویروس در ادرار وجود ندارد. از آن جا که احتمال انتقال ویروس از طریق مدفوع وجود دارد، توصیه می شود کارکنان بهداشت و درمان به هنگام مواجهه با مدفوع بیماران با احتیاط کامل عمل کنند و سایر افراد نیز نکات بهداشت فردی، نظیر شستشوی دست ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه را پس از استفاده از دستشویی رعایت کنند./
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0